Erä- ja luonto-opas
EtusivuHakijalleKoulutustarjontaErä- ja luonto-opas

Erä- ja luonto-opas

30.3.2020 alkavan koulutuksen hakuaika on päättynyt.
Erä- ja luonto-oppaan työ on kansainvälistä asiakaspalvelua ja työtehtäviä on monenlaisia. Meillä Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa voit suorittaa luontoalan ammattitutkinnon valmistuen erä- ja luonto-oppaaksi.

Inarin kunnassa on upeat puitteet luontoalan koulutukselle, -töille sekä alan harrastuksille.
Useat erämaa-alueet, Lemmenjoen ja Urho Kekkosen kansallispuistot sekä Inarijärvi ovat lähellä. Ylä-Lapin luontokeskus ja Saamelaismuseo Siida sekä Saamelaiskulttuurikeskus Sajos ovat myös Inarissa.
Finnmark ja Jäämeri ovat vain parin tunnin ajomatkan päässä. Toivoniemessä on viihtyisä opiskelija-asuntola.
Toiminta-alueemme matkailuyritykset tarjoavat monipuolisia oppimispaikkoja alaa opiskeleville sekä töitä ammattitaitoisille oppaille.
Koulutukseen sisältyy mm. luonnon- ja paikallistuntemusta, erä- ja ensiaputaitoja, retkiä, kalastusta, moottorikelkkailua, kotaruokailua, yritystoimintaa, tuotteistamista.
Koulutusmaksu on 300 €. Ruokailukustannukset eivät sisälly kurssimaksuun.
Erä- ja luonto-opas osaa toimia erä- ja luontoympäristössä, suunnitella ja valmistella opastuksen ja opastaa luonnossa asiakasryhmiä, soveltaa luonnontuntemustaan ja huolehtia ryhmän turvallisuudesta.
 Luontoalan ammattitutkinto, Erä- ja luonto-opastuksen osaamisalan laajuus on 150 osaamispistettä (osp). Tutkinto koostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Pakolliset ovat Luonnon tuotteistaminen (20 osp), Erä- ja luontoympäristössä toimiminen (40 osp). Lisäksi tulee suorittaa valinnaisia tutkinnon osia 90 osp laajuisesti. Lisätietoa tutkinnon sisällöstä tästä. 

Opiskelu
Koulutus on päätoimista, sisältäen myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Osallistumalla koulutukseen saat monipuolisen näkemyksen erä- ja luonto-oppaan työstä, osaamista alueellisista erityispiirteistä ja paikalliskulttuurista sekä valmiuksia oman matkailuyrityksen perustamiseen. Koulutus on opintotuen/aikuiskoulutustuen piirissä.
Lisätietoa Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa opiskelemisesta, toimipaikoista ja asuntoloista sekä vapaa-ajantoiminnasta tästä.

Yksilöllinen osaamisen kehittämissuunnitelma
Opinnoissa räätälöidään henkilökohtaiset, yksilölliset opintopolut, ja jokaiselle opiskelijalle tehdään heti opintojen alussa henkilökohtainen opintojen kehittämissuunnitelma.

 

Tutkintonimike

Alkaa

30.3.2020.

Laajuus

Hakuaika

Jatkuva haku

Sijainti

Kaamasen Toivoniemi

Opetusmuoto

Maksut

Hae koulutukseen

Lisätietoja
Ismo Joentakanen

Ismo Joentakanen

erä- ja luontoala, kalatalous, Toivoniemi 0400 131 521 ismo.joentakanen@sogsakk.fi

Tea Niemelä

Tea Niemelä

opinto-ohjaaja, erityisopettaja 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulussa opinnot suoritetaan etäopintoina erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää