Etusivu Koulutustarjonta Erä- ja luonto-opas

Eräopaskoulutus

Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkintoon valmistava koulutus 1470 h, esite 

Koulutus alkaa 9.4.2018 ja kestää noin vuoden. Haku 2.10. - 18.12.2017. Hakulomake (tulostettava) | Hakulomake (sähköinen)


Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon yksi osio: kansainvälisten asiakkaiden opastaminen luonnossa.

Koulutusaika 9.10.-19.12.2017. Haku 16.6.2017 saakka. 

Katso lisätietoja täältä.Saamelaisalueen koulutuskeskus Inarissa on Suomen eräopaskoulutuksen uranuurtaja. Ensimmäinen eräopaskurssi ja eräoppaan ammattitutkinto toteutettiin jo 1987.  Tutkinnon nimi on nyt erä- ja luonto-opas.

Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkintoon valmistava koulutus on opintotukikelpoista aikuisten ammatillista täydennys- ja lisäkoulutusta. Opetus toteutetaan suurimmaksi osaksi lähiopetuksena, viikonloput ovat yleensä vapaita. Työssäoppiminen toteutetaan talvisesongin aikana.

Erä- ja luonto-opas koulutus toteutetaan Kaamasen Toivoniemessä, jossa on upeat puitteet sekä koulutukselle että luontoharrastuksille. Muotkan, Hammastunturin ja Vätsärin erämaa-alueet, Lemmenjoen ja Saariselän kansallispuistot sekä Saamen meri, Inarijärvi ovat lähellä. Ylä-Lapin luontokeskus, Saamelaismuseo Siida sekä Saamelaiskulttuurikeskus Sajos ovat myös Inarissa. Tenojoki ja Finnmark sekä Jäämeri ovat vain parin tunnin ajomatkan päässä.

Inarin, Ivalon ja Saariselän matkailuyritykset tarjoavat monipuolisia työssäoppimispaikkoja alaa opiskeleville sekä töitä ammattitaitoisille oppaille. Osa ammattitutkinnon näytöistä annetaan työssäoppimisen yhteydessä.

Koulutukseen sisältyy mm. luonnontuntemusta, erä- ja ensiaputaitoja, vaelluksia, kalastusta, maastopyöräilyä, melontaa, moottorikelkkailua, kotakokkausta ja paikalliskulttuuria.

Oppilaitoksella on kattava valikoima alan välineistöä, mm. keittimiä, suksia, ahkioita, telttoja, laavuja ja kanootteja. Myös moottorikelkat kuuluvat kalustoon. Osa koulutuksesta tapahtuu Inarijärvellä sijaitsevassa hyvin varustellussa kalastustukikohdassamme, jonka venekalusto on asianmukainen, perämoottoriveneistä 12-metriseen ammattikalastusalukseen asti.

Kurssimaksu on 300 €. Ruokailu- ja majoituskustannukset eivät sisälly kurssimaksuun. Toivoniemessä on viihtyisä opiskelija-asuntola, rantasauna ja monipuoliset luontoharrastusmahdollisuudet.

Lisätietoja:
Ismo Joentakanen 0400 131 521 Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Opintotoimisto 040 707 3793 Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen