Etusivu Hakijalle Ohjeita hakijalle

Ohjeita hakijalle

Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa on laaja koulutustarjonta ja näin mahdollisuus opiskella moneen ammattiin. Tutkinnon voi suorittaa ammatillisissa perustutkinnoissa tai ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa. Lisäksi voi opiskella saamen kieliä ja media-alaa. Järjestämme myös monipuolista kurssitoimintaa.

Haku ammatilliseen koulutukseen

  • Hakijat joilla ei ole ammatillista tai korkeakoulututkintoa:

Yhteishaussa 21.2.-14.3.2017 hakevat pk- tai yo-pohjaiset hakijat, joilla ei ole ammatillista perustutkintoa, muuta ammatillista tutkintoa tai korkeakoulututkintoa. Haku osoitteessa www.opintopolku.fi.

  • Hakijat joilla on jokin ammatillinen tutkinto:

Suoraan koululle 21.2.-14.3.2017 hakevat ne hakijat, joilla on jokin ammatillinen perustutkinto, muu ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto. Sähköinen ja paperinen hakulomake löytyy hakuaikana koulun www-sivuilta. Todistusjäljennökset on toimitettava koululle postitse.


Haku suoraan oppilaitokseen:

Jos haet matkailualan perustutkintoon, medialinjalle, inarinsaamen kielen ja kulttuurin opintoihin tai pohjoissaamen jatko-opintoihin, täytä hakulomake. Hakulomakkeen voi täyttää sähköisenä tai paperilla.  Haku 21.2.-15.5.2017. Todistusjäljennökset toimitetaan koululle postitse.


Saamenkäsityökisällin, saamenkäsityömestarin ja porotalouden ammattitutkintoihin voi hakea suoraan oppilaitokseen ympäri vuoden. Hakulomakkeen löydät täältä.