Etusivu Koulutustarjonta Ammattilukio

Ammattilukio

Saamelaisalueen koulutuskeskus ja lähialueen lukiot järjestävät yhteistyössä mahdollisuuden kouluttautua ammattiin ns. "ammattilukio"-mallilla. SAKK tarjoaa kaikissa aloittavissa perustutkinnoissa ns. ”ammattilukion” suorittamismahdollisuuden. Opiskelijoiden tavoitteena on suorittaa neljässä vuodessa ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto sekä saada lukion päättötodistus.

Ammatillinen perustutkinto ja lukio suoritetaan jaksoissa. Ensimmäisenä vuonna on kaksi jaksoa ammatillisia opintoja ja  kolme lukio-opintoja. Toisena ja kolmantena vuonna on kolme jaksoa ammatillisia opintoja ja kaksi lukio-opintoja. Lisäksi suoritetaan osa työssäoppimisesta kesällä. Neljäs vuosi on lähes kokonaan lukio-opintoja. 

Opiskelijat ovat opiskellessaan lukiossa lukion opintososiaalisten etuuksien piirissä ja opiskellessaan SAKK:ssa SAKK:n opintososiaalisten etuuksien piirissä. 

Kysy lisää SAKK:n opintotoimistosta opintotoimisto(at)sogsakk.fi / 040 707 3793, opinto-ohjaaja Tea Niemelältä tea.niemela(at)sogsakk.fi / 040 723 7201 tai Ivalon lukiolta rehtori 040 5611 357.