Etusivu Koulutustarjonta Aikuiskoulutus

Aikuiskoulutus

Aikuiskoulutus on aikuisväestölle suunnattua ammatillista tutkintotavoitteista aikuiskoulutusta, ammatillista lisäkoulutusta ja lyhytkursseja. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen aikuiskoulutus voi olla omaehtoista-, työvoimapoliittista-, työnantajan maksamaa henkilöstö-koulutusta tai oppisopimustoimiston hankkimaa koulutusta.

Tutkintotavoitteinen aikuiskoulutus on näyttötutkintokoulutusta, jossa tutkintoon vaadittava ammattitaito hankitaan valmistavassa koulutuksessa ja työssäoppimalla. Ammattiosaaminen osoitetaan näyttötutkintona. Tutkintotavoitteisessa koulutuksessa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiemmin eri tavoin hankkima osaaminen.

Lyhyistä kursseista on tietoa kurssitoiminta sivuilla.

Ammattitutkintoihin valmistavat koulutukset:

  • Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinto (lisätietoja) Koulutus ei ala vuonna 2016.
  • Porotalouden ammattitutkinto (lisätietoja)
  • Saamenkäsityökisällin ammattitutkinto (lisätietoja)
  • Saamenkäsityömestarin erikoisammattitutkinto (lisätietoja)Saamenkäsityökisällin ja Porotalouden ammattitutkintoihin sekä Saamenkäsityömestarin erikoisammattitutkintoon voi hakea ympäri vuoden. Opinnot henkilökohtaistetaan, jolloin opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma tarvittavista opinnoista ja tutkinnon näyttöjen suorittamisesta.

Lisätietoja opintotoimisto(at)sogsakk.fi tai 040 707 3793