Etusivu Koulutustarjonta Koltansaamen kieli ja kulttuuri

Nuõrttsääʹmǩiõll da kulttur | Koltansaamen kieli ja kulttuuri

alt

KOLTANSAAMEN KIELEN JA KULTTUURIN KOULUTUS, 40 ov

Opinnot ovat käynnissä oppilaitoksemme Virtuaalikoulussa ja kestävät lukuvuodet 2016-2018. Opinnot järjestetään nyt ensimmäistä kertaa virtuaaliopintoina. 

Lue opettajan mietteitä opinnoista oppilaitoksemme blogista.

Koulutus on tarkoitettu kaikille koltansaamen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Koulutuksen opetus on suunniteltu siten, että se sopii työelämässä koltansaamen kielen ja kulttuurin osaamista tarvitseville sekä jatko-opintoja suunnitteleville.

Koulutuksessa lähdetään liikkeelle koltansaamen kielen alkeista, joten aiempia saamen opintoja ei vaadita. Opetuskielenä on aluksi suomi ja opintojen edetessä koltansaame. Koulutus koostuu pääasiassa koltansaamen kielen ja kulttuurin opinnoista. Kieliopintojen lisäksi on myös runsaasti muita kursseja sekä valinnaisia aineita.

Seuraava alkava koulutus toteutetaan virtuaalisena kahden vuoden aikana.

Kieliopetus toteutetaan virtuaalisesti iltaopiskeluna kaksi kertaa viikossa ja kulttuuriopetus monimuoto-opiskeluna. Opiskelijalla tulee olla tietokone ja toimivat yhteydet.

Haku:

Ei hakua keväällä 2017.  

Lisätietoja opinto-ohjaaja Tea Niemelä 040 723 7201 / tea.niemela(at)sogsakk.fi tai Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto 040 707 3793 / opintotoimisto(at)sogsakk.fi tai saamenkielen lehtorilta 040 844 7399.