Etusivu Opiskelijalle

Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Saamelaisalueen koulutuskeskukseen!

SAKK:ssa opiskelee vuosittain yhteensä noin 1 400 opiskelijaa, joista noin 200 opiskelijaa ympärivuotisessa koulutuksessa. Tervetuloa joukkoon!

Ota yhteyttä mieltäsi askarruttavissa asioissa opinto-ohjaajaamme Tea Niemelään, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , 040 723 7201 tai opintotoimistoomme, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , 040 707 3793. 

Opon löydät myös facebookista: Opinto-ohjaaja Tea Niemelä.

Opiskelu Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa

Opintojen toteutus vaihtelee tutkinnoittain. Osa opetuksesta on lähiopetusta, jolloin opetukseen sisältyy teoreettisia opintoja ja käytännön työtehtäviä. Lisäksi opiskelija opiskelee osan opinnoista itsenäisesti. Ammatillisiin tutkinnon osiin sisältyy työssäoppimista vähintään 30 osp. Meillä osa opinnoista voidaan suorittaa myös monimuoto-opiskeluna ja verkko-opintoina.

Ammatillisen perustutkinnon (180 osp), rakenne
  • Ammatilliset tutkinnon osat 135 osp (Pakolliset ja valinnaiset tutkinnon osat)
  • Ammattitaitoa täydentävät tutkinnon osat (yhteiset opinnot) 35 osp
  • Vapaasti valittavat tutkinnon osat 10 ospOpiskeluaika:
Tutkinnon laajuus  on 180 osp, jolloin perusopetuksen opiskelija suorittaa tutkinnon käytännössä 3. vuodessa. Jos opiskelijalla on aiempi tutkinto, opiskeluaika voi lyhentyä esim. kahteen vuoteen. Neljässä vuodessa opiskelija voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ylioppilastutkinnon sekä lukion oppimäärän.

HOPS =Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma:
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan koulutuksen alkaessa HOPS ja sitä tarkistetaan säännöllisesti.