Etusivu Koulutustarjonta Inarinsaamen kieli ja kulttuuri

Anarâškielâ ja -kulttuur | Inarinsaamen kieli ja kulttuuri

INARINSAAMEN KIELEN JA KULTTUURIN KOULUTUS, 40 ov

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen inarinsaamen kielen opinnoilla voi hakea korvaavuutta Oulun yliopiston Giellagas-instituutin inarinsaamen perusopinnoille.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen inarinsaamen kielen ja kulttuurin koulutus kestää vuoden ja on laajuudeltaan 40 opintoviikkoa. Koulutus koostuu pääasiassa inarinsaamen kielen ja kulttuurin opinnoista ja niiden lisäksi on yhteisiä ja vapaasti valittavia opintoja. Opintoihin sisältyy opintomatkoja ja kieliharjoittelua, joiden kautta opiskelija tutustuu Saamenmaahan ja saamenkieliseen työelämään.

Koulutus on tarkoitettu kaikille inarinsaamen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Koulutuksessa lähdetään liikkeelle inarinsaamen kielen alkeista, joten aiempia saamen opintoja ei vaadita. Opetuskielenä on aluksi suomi ja opintojen edetessä inarinsaame. Koulutuksen opetusohjelma on suunniteltu siten, että se sopii työelämässä inarinsaamen kielen ja kulttuurin osaamista tarvitseville sekä jatko-opintoja suunnitteleville.

Haku:

Haku suoraan oppilaitokseen.

Hakuaiaka 21.2.-15.5.2017.

Opiskelijavalintaan kuuluu myös haastattelu. 

Lisätietoja opinto-ohjaaja Tea Niemelä 040 723 7201 / tea.niemela(at)sogsakk.fi tai Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto 040 707 3793 / opintotoimisto(at)sogsakk.fi.