Etusivu Hakijalle Vapaa-ajan toiminta

Vapaa-ajan toiminta

Opiskelijat mukana ideoimassa vapaa-ajan toimintoja

Vapaa-ajan toiminnot suunnitellaan yhdessä opiskelijoiden kanssa ja opiskelijoilta toivotaankin oma-aloitteisuutta harrastustoiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Asuntolahenkilöstö ottaa mielellään uusia ideoita vastaan ja mahdollisuuksien mukaan niitä pyritään toteuttamaan.

Inarin Jeerassa on oma harrastetila, missä on kuntosalivälineet, nyrkkeilysäkki, pingispöytä, kangaspuut, ompelutila ja pelinurkkaus. Jeerassa on lisäksi ATK-huone ja suksienvoitelutila välineineen.
Toivoniemessä harrastetilassa on kuntosalivälineet, pingispöytä ja tietokoneet. Toivoniemestä löytyy myös Suomen pohjoisin frisbeegolfrata. Opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää myös kunnan liikuntasaleja.  Inarista on varattu salivuorot kahtena päivänä viikossa ja Ivalosta kerran viikossa. Järjestämme yhdessä uinti- ja hiihtoretkiä, mikäli niihin on kiinnostusta.  Lisäksi asuntolassa on käytössä kaukalopallovälineet.

Asuntolahenkilöstö auttaa mielellään jokaista löytämään mieleisen tavan harrastaa. Asuntolahenkilöstö kuljettaa opiskelijoita mm. liikuntasalille. Lisäksi opiskelijat voivat käyttää SAKK:n tiloja illallakin valvotusti esim. konehallissa kelkan korjaamiseen tai Inarissa pahkatöiden tekemiseen.

Inarin Jeerassa opiskelijoiden käytössä on rantasauna. He huolehtivat siitä itsenäisesti asuntolanhenkilöstön ohjauksessa. Syksyllä on puutalkoot ja saunan siisteydestä vastaavat opiskelijat. Opiskelijoiden keskuudesta valitaan ”luottohenkilö” huolehtimaan saunan käytöstä ja hänelle annetaan myös saunan avain. Asuntolahenkilöstö ei puutu saunan toimintaan ellei ongelmia ole.
Inarin kunnan upea luonto tarjoaa puitteet vapaa-ajan toiminnoille vuoden jokaisena päivänä. Syksyllä voi samoilla metsissä, kalastaa tai marjastaa. Lumen peittäessä maan voi hiihdellä vaikkapa valaistuilla laduilla tai luonnossa metsäsuksilla. Kevään koittaessa on mukava istua jäällä pilkkimässä ja nauttia kevätauringosta. Inarin kunnassa kulttuuritarjonta on runsasta ja jokaiselle varmasti löytyy jotakin. Saamenkulttuuriin liittyviä tapahtumia on ympäri vuoden mm. elokuussa Ijahis Idja ja tammikuussa Skábmagovat.