Media-alan opinnot

alt

MEDIALINJA, 40 + 40 ov, Inari

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen medialinja keskittyy elokuvatuotantoon: käsikirjoitamme, kuvaamme, editoimme – tuotamme lyhytelokuvia ja dokumentteja. Lisäksi opiskelemme ääni- ja radiotyötä, animaatiotyötä, julkaisutuotantoa sekä verkkoviestintää. Saamelaiskulttuuri, monikulttuurisuus, ja pohjoinen ulottuvuus ovat työskentelyn punaisina lankoina. Tutustu medialinjan opetussuunnitelmaan.

Media-ala vaatii monialaista osaamista, kykyä työskennellä sekä yksin että ryhmässä. Alan ammattilaisen on hyvä olla oma-aloitteinen ja maailman menosta kiinnostunut. Medialinjan perusopinnoista on laajaa yleissivistävää hyötyä kaikenlaisessa työ- ja harrastusmaailmassa.

Medialinjalla on käytössään monipuoliset ja modernit tilat sekä välineet. Opetus tapahtuu pääsääntöisesti saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa, josta löytyy muun muassa editointi- ja studiotilat.

Monipuoliset projektit ja yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa ovat tärkeä osa medialinjan koulutusta. Opintoihin sisältyy muun muassa Skabmagovat-elokuvafestivaalien tekninen toteutus sekä Ijahis idja –muusiikkifestivaalin suoran verkkolähetyksen tekeminen.

Medialinjan voi suorittaa vuoden (40 ov) tai kahden vuoden mittaisena (40 + 40 ov).
Kahden vuoden koulutus antaa valmiuden suorittaa media-alan ammattitutkinnon näyttötutkintona erillistä korvausta vastaan.

Ennen tutkintoa järjestetään erillinen näyttöihin valmistava jakso.


Media-alan opetussuunnitelma
Medialinjan omat sivut

Youtube

Haku
Haku suoraan oppilaitokseen.

Lisätietoja medialinjasta:

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen

  • opintotoimisto 040 707 3793, opintotoimisto(at)sogsakk.fi
  • opinto-ohjaaja Tea Niemelä 040 723 7201, tea.niemela(at)sogsakk.fi
  • ryhmänohjaaja Erkki Feodoroff 040 487 6869, erkki.feodoroff(at)sogsakk.fi