Matkailualan perustutkinto, aikuiskoulutus

MATKAILUALAN PERUSTUTKINTO, aikuiskoulutuksena työssä oppien 1 - 2 vuodessa, matkailupalvelujen tuottaja, esite

Yleistä

Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa voit suorittaa matkailualan perustutkinnon näyttötutkintona 1 – 2 vuodessa. Tutkinnon suorittanut matkailupalvelujen tuottaja voi työllistyä yrityksiin, joissa asiakkaille tarjotaan esim. luontoelämyksiä tai majoitusta. Työllistyä voi myös markkinointiin tai matkailuneuvontaan. Matkailu on kansainvälinen asiakaspalveluala ja koulutus soveltuu ihmisläheisestä työstä kiinnostuneille. Koulutuksen tavoitteena on kehittää opiskelijan kulttuuriosaamista paikallisia tarpeita vastaavaksi ja antaa samalla valmiuksia myös oman matkailuyrityksen perustamiseen Suomessa.

Valmistavan koulutuksen toteutus

Näyttötutkintoon valmistava koulutus on monimuotoista aikuiskoulutusta, joka on opintotuen/aikuiskoulutustuen piirissä. Tutkinnon suorittaja opiskelee pääosin työskentelemällä ohjatusti matkailualan yrityksessä. Opetusta annetaan myös etäopetuksena verkossa sekä Inarin toimipaikassa.

Kustannukset

Opetus ja koulupäivien ruokailu oppilaitoksessa ovat maksuttomia. Tutkintomaksu on tällä hetkellä 58 €, joka peritään tutkinnon suorittajilta. Kustannuksia voi syntyä asumisesta sekä liikkumisesta alueella. Oppimateriaalin ja opiskeluvälineet (mahdolliset kirjat, riittävä internet-yhteys ja kuulokemikrofoni) tutkinnon suorittaja kustantaa itse. Koulutus on kokopäiväistä ja kuuluu opintotuen/aikuiskoulutustuen piiriin.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan hakulomakkeella, jonka voit tulostaa tämän linkin kautta tai täyttää verkossa.

Hakulomakkeita ja lisätietoja saa opintotoimistosta puh. 040 707 3793, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen tai www.sogsakk.fi. Valinnasta lähetetään hakijoille kirjallinen tieto. Valittujen on varmistettava opiskelupaikkansa välittömästi. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysyä suoraan oppilaitoksesta hakuajan umpeuduttua.


Kurkista matkailualan perustutkinnon arkeen Saamelaisalueen koulutuskeskuksen Matkailualan koulutus -Facebook –sivuilla.


Katso tarkemmat tiedot koulutuksen sisällöstä tästä.

Matkailualan perustutkinnon opetussuunnitelma 2017–2019