Kurssitoiminta

Saamelaisalueen koulutuskeskus järjestää saamelaiskulttuurikoulutusta eli saamen kielen ja kulttuurin opetukseen liittyviä lyhyitä ja pidempiä kursseja sekä ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta.

Katso tästä mitä kursseja paikkakunnallasi järjestetään:
Enontekiö – mm. Hetta, Palojoensuu, Karesuvanto, Kultima, Leppäjärvi, Palojärvi, Kilpisjärvi
Inari – mm. Inarin kirkonkylä, Toivoniemi, Angeli, Sevettijärvi 
Ivalo - Ivalo, Nellim
Utsjoki – mm. Utsjoen kirkonkylä, Karigasniemi, Nuorgam
Vuotso – Vuotso
Saamelaisalueen ulkopuolella – mm. Rovaniemi, Oulu, Tampere, Helsinki

Saamelaiskulttuurikoulutusta järjestetään eri puolilla saamelaisaluetta ja sen ulkopuolellakin. Kurssit ovat saamen kielen (inarin-, koltan- ja pohjoissaamen) kursseja tai saamen kielellä opetettavia saamelaiskulttuurikursseja, esim. karvakenkien ja saamenpuvun ompelua, reen tai veneen tekoa, perinneruokakursseja, louteen ompelua, villahuivin kudontaa tai luu- ja sarvitöitä. Opettajina kursseilla toimivat saamelaisen kulttuurin ja saamen kielen tuntijat ja taitajat. Opetuskielenä on yleensä saame, mutta tarpeen mukaan myös suomi. Kurssit toteutetaan tavallisesti ilta- ja viikonloppukursseina ja niiden pituus vaihtelee 1–12 opintoviikkoon.

Saamelaiskulttuurikursseista ilmoitetaan paikallislehdissä, mm Inarilaisessa ja Enontekiön sanomissa sekä koulun kotisivulla.
Lisätietoja Eila Syväjärvi, puh. +358 40 572 8398, sähköposti Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Ammatillisena lisä- ja täydennyskoulutuksena Saamelaisalueen koulutuskeskus tarjoaa vuosittain laadittavan suunnitelman mukaisesti mm. hygieniaosaajakoulutuksia, matkailun turvallisuus- ja alkoholipassikoulutuksia, kielikoulutuksia, porotalous- ja käsityökoulutuksia sekä dokumenttielokuva-koulutusta. Koulutusten kestot vaihtelevat muutamasta tunnista usean sadan tunnin mittaisiin kokonaisuuksiin.

Ammatillisen lisä- ja täydennyskoulutuksen kursseista ilmoitetaan paikallislehdissä, mm Inarilainessa ja Enontekiön sanomissa sekä koulun kotisivuilla. Lisätietoja Janne Näkkäläjärvi, puh. +358 40 759 9427, sähköposti Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen