Utsjoki

Toiminta Utsjoella

24.2.2017 Utsjokisuun koulun opettajat saivat koulutuksen tarvitsemiinsa tieto- ja viestintävälineisiin henkilökohtaisena ohjauksena.

2.2.2017 Arktista pedagogiikkaa -hanke oli mukana Utsjoki-päivän dokumentoissa. Opettaja ja oppilaat oppivat kuvaamaan iPadilla tapahtumaa ja sen, miten kuvia ja videdoita voidaan jatkossa hyödyntää.

10.12.2016 Arktista pedagogiikkaa -hanketyöntekijä osallistui Áilegas-keskuksen toteuttamaan pelisuunnittelutyöpajaan, jossa luennoitsijana oli Ludocraftin toimitusjohtaja Tony Manninen. Hän kertoi pelien rakenteesta, suunnittelusta ja psykologiasta.

Utsjoen Áilegas-keskuksen pelitapahtuma järjestettiin 19.11.2016 klo 12-15 osana kansainvälistä peliviikkoa. Arktista pedagogiikkaa -hankkeen projektityöntekijä Kalle Sulkamo pääsi sukeltamaan pelimaailmaan yhdessä noin 30 utsjokelaisen lapsen ja aikuisen kanssa.

Tapahtumassa oli tarjolla pelaamista moneen makuun; perinteisiä lautapelejä, Pro Pilkki- ja Slither.io -pelit sekä XBOX:n kineettisiä pelejä keilaamisesta kiipeilyyn. Myös Rosan koodia ratkottiin. Tunnelma tapahtumassa oli iloinen ja innostunut - myös vanhemmat osallistuivat aktiivisesti pelaamiseen lastensa apuna.

Tapahtuman jälkeen on hyvä jatkaa opetuksen pelillistämistä yhdessä Utsjoen kumppanien kanssa.

Kenkia_Ailigas_talossa191120162.jpg

19.11. Áilegas-talon eteiseen jäi vain kasa kenkiä, kun käyttäjät riensivät pelaamaan. Kuva Kalle Sulkamo.8.9.2016 Kohti uutta opettajuutta ja monimuotoista oppimista - koulutustilaisuus

Arktista pedagogiikkaa –hankkeen koulutustilaisuus Utsjoen opettajille. Tilaisuudessa tutustuttiin uusiin saamen kielen ja kulttuurin huomioiviin pedagogisiin ratkaisuihin ja tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön mahdollisuuksiin. Kouluttajina tilaisuudessa olivat apulaisprofessori Pigga Keskitalo (Sámi Allaskuvla / Lapin yliopisto) ja yliopistonlehtori Päivi Rasi (mediakasvatus, Lapin yliopisto) sekä hankkeesta projektikoordinaattori Irmeli Moilanen ja projektityöntekijä Kalle Sulkamo.

 SAKK_logo-70.jpg  vipuvoimaa-high70.jpg eu_sosiaalirahasti-high70.jpg Lapin_yliopiston_logo.png
 
 
 
 
Utsjoki_logo-high70.jpg Inari_Logo_SaameSin-high70.jpg Enontekio_high70.jpg ELY_logo_high70.jpg


koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

common_readmore
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

common_readmore
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

common_readmore
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

common_readmore
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

common_readmore
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulussa opinnot suoritetaan etäopintoina erilaisissa verkkoympäristöissä.

common_readmore