Mediasuorggi máhtti
OvdasiiduOhccáiSkuvlenfálaldatMediasuorggi máhtti

Mediasuorggi skuvlejupmi / Mediasuorggi ámmátdutkkus

Mediasuorggi skuvlejumis dahkat ealligovaid ja animašuvnnaid, oassálastit dáhpáhusaid ordnemiisdd ja ollu eará. Oahpahus lea dálááigásaš sajiin sámekulturguovddáš Sajosis. Sámekultuvra, máŋggakultuvralašvuohta ja davi geahččanguovlu leat guovddážis bargguin.

Tutkintonimike

Alkaa

Borgemánus 2019

Laajuus

60 + 60 oč

Hakuaika

19.2. – 15.5.2019.

Jatkuva haku

Sijainti

Anár

Opetusmuoto

Lagasoahpahus

Maksut

Máŋggabealat studeren

Mediasuorggis studeret prošeavttaid bokte.

Bargat iešguđetlágan ollašuhttimiid máŋgakamerabuvttadeames ja ealligovain bláđđái ja rádioi. Mii bargat sihke joavkkuin ja iehčanasat.

Oahput sisttisdollet earret eará Skábmagovat-ealligovvafestivála teknihkalaš ollašuhttima ja Ijahis Idja -musihkkafestivála njuolggosáddaga dahkama.

Mediasuorggi skuvlejumis oaččut vuođu bargat suorggi viiddes giettis. Oahput addet viiddes ávki buotlágan bargo- ja asttuáiggedoaimmain. Medialinjá oahpuid lassin sáhtát čađahit mediasuorggi ámmátdutkosa dahje osiid dutkosis čájáhusdutkkusin. 

Medialinjá iežas siiddut
Lassedieđut
Tea Niemelä

Tea Niemelä

oahpporávvejeaddji, sierraoahpaheaddji 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulussa opinnot suoritetaan etäopintoina erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi