Valikko
Liiketoiminnan ammattitutkinto
EtusivuHakijalleKoulutustarjontaLiiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattilaisia tarvitaan työelämässä kaikilla eri aloilla. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia erilaisissa liiketoiminnan asiantuntijatehtävissä esimerkiksi myynnin, asiakaspalvelun ja markkinoinnin parissa. Tutkinnon suorittajana hankit asiakaslähtöistä liiketoimintaosaamista sekä viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, käytät tieto- ja viestintätekniikkaa tarkoituksenmukaisesti ja toimit erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä. Osaat verkostoitua ammatillisesti ja kehittää suunnitelmallisesti liiketoiminnan osaamistasi.

Koulutuksen kohderyhmä
Koulutus sopii sinulle, joka haluat työskennellä myynnin, markkinointiviestinnän tai asiakaspalvelun monipuolisissa tehtävissä. Opinnot sopivat sekä vähemmän aikaa liiketoiminnan alalla työskenneelle että henkilölle, joka haluaa päivittää osaamistaan liiketoiminnan eri osa-alueilla. Tutkinto sopii hyvin myös jatkokoulutukseksi liiketalouden perustutkinnon ja liiketoiminnan perustutkinnon suorittaneille. 

Koulutuksen toteutus
Liiketoiminnan ammattitutkinto järjestetään monimuotokoulutuksena, jossa osaamista voi hankkia joko koulutus- tai oppisopimuskoulutuksella ja koulutus sisältää soveltuvin osin lähiopetusta sekä itsenäistä opiskelua digitaalisissa oppimisympäristöissä. 
Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aiemmat opintosi, työkokemuksesi ja muu osaaminen. Suunnitelman mukaan määräytyvät myös opintojesi laajuus ja kesto. Lähtökohtaisesti opinnot kestävät noin 1-1,5 vuotta.  

Koulutuksen sisältö
Liiketoiminnan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä ja se antaa kelpoisuuden korkeakouluopintoihin. Voit suorittaa koko tutkinnon tai täydentää osaamistasi valitsemillasi tutkinnon osilla. Liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. 

PAKOLLINEN TUTKINNON OSA, 30 OSP
- Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
MYYNNIN JA MARKKINOINTIVIESTINNÄN OSAAMISALA, 120 OSP
Valinnaiset tutkinnon osat 1, 60 osp
- Markkinointiviestinnän toimeksianto, 60 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 2, 60 osp
- Tapahtumatuotanto, 60 osp
Tutkinnon osa tai osat toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 20 – 60 osp

Koulutuksen hinta
Opiskelumaksu on 100 euroa.

Hakeminen ja opiskelijavalinta
Koulutus ei käynnisty lukuvuotena 24-25. Opiskelijavalinnat tehdään pääasiassa sähköisen hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastattelussa arvioidaan mm. hakijan soveltuvuutta ko. tutkintoon, koulutustarvetta sekä motivaatiota ja muita valmiuksia koulutuksen suorittamiseen. Päätöksen opiskelijavalinnasta tekee rehtori.   

Lisätietoja: Raisa Järvenpää, lehtori, jatkuva oppiminen
Puh. 050 430 8170
raisa.jarvenpaa@sogsakk.fi

 

 

Tutkintonimike

Alkaa

Laajuus

Hakuaika

Jatkuva haku

Sijainti

Opetusmuoto

Maksut

Lisätietoja
Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi

Irina Salomaa

Irina Salomaa

linjavastaava, luontoalan ammattitutkinto 040 487 6886 irina.salomaa@sogsakk.fi