Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ravitsemispalveluissa toimiminen -tutkinnon osa (nro 706056)
Tutkinnon osassa opitaan valmistautumaan työvuoroon, huolehtimaan toimitilat käyttökuntoon, valmistamaan aamiais- ja lounasruokia sekä tuotteita myyntiä varten ja pitämään huolta niiden laadusta ja riittävyydestä, palvelemaan asiakkaita, myymään tuotteita ja rekisteröimään myyntiä sekä päättämään työvuoron työtehtävät.
Tutkinnon osan suorittaminen antaa mahdollisuuksia toimia erilaisissa ravitsemisalan työtehtävissä työryhmän jäsenenä. Osaat kunnostaa asiakas- ja työtiloja, valmistaa tuotteita, palvella asiakkaita, rekisteröidä myyntiä sekä huolehtia asiakas- ja työtilojen siisteydestä ja viihtyisyydestä.
Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta ravintola- ja catering-alalta. Koulutuksen lopulliseen kestoon voi vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaaminen. Opintojen alussa opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opintojen tavoitteet, aikataulu, toteutustapa, opintojen sisältö ja työelämässä oppimisen jakson toteutus.
Linkki Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon perusteisiin:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/tutkinnonosat/4221593
Koulutuksen sisältö:
- Keittiötyöskentelyn perusteet
- Työnhallinta ja ravitsemus
- Omavalvonnan perusteet
- Hygienia ja puhtaanapito (hygipassi)
- Asiakaspalvelun perusteet
- Toiminta digitaalisessa ympäristössä
- Työelämässä oppiminen
Laajuus
Ammatillinen tutkinnon osa 20 osaamispistettä ja yhteisiä tutkinnon osia 2 osaamispistettä (Toiminta digitaalisessa ympäristössä), kesto n. 4 kk
Hakuaika
Haku päättyy 27.5.2022, Huom! Haussa myös Lounasruokien valmistus-tutkinnon osa, jonka haku päättyy 31.10.2022
Sijainti
Saamelaisalueen koulutuskeskus, Menesjärventie 4, 99870 Inari