Valikko
Pohjoisen alueen alkuperäiskansojen kulttuuria koskevat aineettomat oikeudet (IP) -hanke
EtusivuHankkeetPohjoisen alueen alkuperäiskansojen kulttuuria koskevat aineettomat oikeudet (IP) -hanke
Pohjoisen alueen alkuperäiskansojen kulttuuria koskevat aineettomat oikeudet (IP) -hankkeen tuottama koulutusmateriaali

Hankkeen tiedot

Hankkeen aikataulu: 12/2021-12/2022

Hankkeen osapuolet
Hankkeen päätoteuttajana toimii Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK) ja hanketta toteutetaan yhteistyössä saamelaiskäräjien ja hankkeen vastuuministeriönä toimivan opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Hankkeen toimenpiteet toteutetaan sille asetetun ohjausryhmän ohjauksessa ja yhteistyössä sekä koordinoiden Barentsin euroarktisen alueen IP-asiantuntijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Hankkeen tavoitteet
Hankkeen tavoitteena olevan koulutusmateriaalin valmistaminen toteutetaan Saamelaisalueen koulutuskeskukseen sijoitetun projektijohtajan sekä IP-asiantuntijan toimesta. Projektijohtajaa ja IP-oikeuksien asiantuntijaa avustaa ohjausryhmä, joka koostuu opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Saamelaiskäräjien, Saamelaisalueen koulutuskeskuksen sekä saamelaisten käsitöiden ja suullisen sekä lauluperinteen taitajista. Hankkeessa keskitytään siihen miten voimassaolevassa aineettomien oikeuksien järjestelmässä (IP-järjestelmä) olevia sääntöjä ja oikeuskeinoja voisi soveltaa alkuperäiskansojen aineettomaan omaisuuteen. 

Hankkeen henkilöstö
Pasi Jaakonaho, projektinjohtaja
Tuomas Mattila, IP-asiantuntija

Yhteystiedot
pasi.jaakonaho@sogsakk.fi 
040 723 6894

 

image002[97].jpg um logo.png Samediggilogo.png SAKK logo.png

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää