Livččetgo don okta sámeoahpahusa neahttakafea láidesteaddji? | Oletko kiinnostunut toimia nettikahvilan vetäjänä?
EtusivuTietoa meistäAjankohtaistaLivččetgo don okta sámeoahpahusa neahttakafea láidesteaddji? | Oletko kiinnostunut toimia nettikahvilan vetäjänä?
16.2.2021

Livččetgo don okta sámeoahpahusa neahttakafea láidesteaddji? | Oletko kiinnostunut toimia nettikahvilan vetäjänä?

AP_II_tekstilla_ajankohtaista.jpg

Gea dá! | Katsoppas tätä!

Sámeoahpahusa digioahppanfierpmádat olis leat boahtán sávaldagat, ahte ordnejuvvošii nu gohččoduvvon neahttakafea gos sámeoahpahusa áššedovdit; oahpaheaddjit, giellačeahpit, jna. besset friddja ságastallat sidjiide áigeguovdilis áššiin. Ulbmilin lea čohkket oktii sámeoahpahusa olbmuid geat muđuid leat nu bieđggus.


Ságastallan sáhttá guoskat fierpme-/gáiddusoahpahusa, sámegielat oahppomateriálaid, iešguđetge lágan vugiid geavahit digitálačovdosiid oahpahusa doarjjan, oahppoplánaid, sáhttit bovdet áššedovdiid ovdanbuktit sin bargguid ja dutkamušaid, jearrat nubbi nuppis veahkki ja ideaid dahje eará mii lea dehálaš fáddá justa dál.

 

Neahttakafea lágiduvvošii árgabeaiveaigin maŋŋel gaskabeaivvi oahpahusdiimmuid maŋŋá, vejolaččat gaskkal dmu 16-17 dahje muhtimin juobe juo iđđesárrat dmu 8-9. Beasat váikkuhit áigetávvalii. Neahttakafea ságastallamat eai báddejuvvo. Neahttakafea sáhttá bistit 30-60 min dan mielde mo oassálastiide heive ja giellan sáhttá leat iešguđetge deaivvademiin dan mii lea oassálastiide vuohkkaseamos!

Livččetgo don beroštuvvan plánet ja láidet neahttakafea?

Dahje dieđátgo ovttage gii livčče sáhtášii leat beroštuvvan das? Sáhtát válljet láidet dušše ovtta deaivvadeami dahje máŋga deaivvadeami.

Láidesteaddjin don válljet fáttá/sisdoalu ja jođihat geahpadit ságastallama. Ságastallan ii dárbbaš leat formála. Láidesteaddji rolla ulbmil lea doalahit ságastallama aktiivan, juohkit dárbbu mielde sáhkavuoruid dahje vejolašvuođaid mielde buktit ovdm. rávvagiid ja tipsaid árgabeaibargui. Láidesteaddjis lea vejolašvuohta maiddái gulaskuddat ovdagihtii makkár fáddásisdoaluin olbmot háliidit háleštallat ja dainna lágiin oččodit olbmuid searvat.

Láidesteaddjái máksojuvvo plánemis ja láidesteamis sierra buhtadus! Bargun gulašii oanehis dieđáhusa lágideapmi ja dáhpáhusa birra dieđu juohkin veahkkálagaid Árktalaš prošeakta II -prošeavttain, prošeakta fuolaha neahttakafea teknihkalaš birrasis ja dasa guoski rávvagiin ja bagadallamiin.

Jus orui speantta gullat ja háliidat lassedieđuid ovdalgo mearridat álgit láidesteaddjin, váldde oktavuođa muinna!
Dahje jus it vel beroš leat ieš láidesteaddjin, muhto háliidat searvat neahtakafeai, de áinnas sáhtát buktit buriid fáttáid maid birra don liikošit háleštallat deaivvadeamis!

Dearvv. Unni Länsman, unni.lansman@sogsakk.fi, +358 50 502 1357

 

SUOMEKSI

Saamelaisopetuksen digioppimisverkoston yhteydessä on tullut toive järjestää nk. nettikahvila, jossa saamelaisopetuksen asiantuntijat; opettajat, kielimestarit jne. voivat vapaasti keskustella heille ajankohtaisista asioista. Tavoitteena on koota yhteen saamelaisopetuksen toimijoita, jotka ovat maantieteellisesti muutoin niin hajallaan.


Keskustelut voivat liittyä verkko-/etäopettamiseen, saamenkielisiin oppimateriaaleihin, erilaisiin digitaalisiin välineisiin, opetussuunnitelmaan, asiantuntijan puheenvuoro työstä tai tutkimuksesta, kysyä toinen toisiltamme apua ja ideoita tai keskustella muista tärkeistä aiheista. Nettikahvila voidaan järjestää arkena joko iltapäivällä opetuksen jälkeen klo 16-17 välillä tai jopa aamulla klo 8-9 välillä. Voit itse vaikuttaa aikatauluun. Nettikahvilakeskusteluita ei nauhoiteta. Nettikahvila voi kestää 30-60 min sen mukaa miten kulloinkin on tarve ja keskustelukielenä voivat mikä kulloinkin on osallistujille sopivin!


Olisitko sinä kiinnostunut suunnitella ja laitistaa/vetää nettikahvilaa?

Tai tiedätkö jonkun, joka voisi olla kiinnostunut tästä? Voit valita laitistaa joko yhden nettikahvilatapaamisen tai useamman tapaamisen.


Laitistajana sinä voit valita aiheen ja vedät keskustelua kevyesti. Keskustelun ei tarvitse olla muodollinen. Laitistajan tehtävänä on ylläpitää keskustelua aktiivisena, jakaa tarvittaessa puheenvuoroja tai mahdollisuuksien mukaan esitellä omia käytänteitä työssä ja vinkkejä arkiseen työhön. Laitistaja voi etukäteen tiedustella millaisista aiheista muut ovat kiinnostuneita ja siten saada kiinnostuneita mukaan.

Laitistajalle maksetaan suunnittelusta ja tilaisuuden vetämisestä erillinen korvaus! Tehtävänä olisi laatia myös lyhyt tiedote keskusteluaiheesta ja tiedottaminen nettikahvilatapahtumasta yhdessä Arktista pedagogiikkaa II -hankkeen kanssa. Hanke huolehtii nettikahvilatapahtuman teknisestä ympäristöstä ja siihen liittyvistä ohjeista.


Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää ennen kuin päätät alkaa laitistajaksi/vetäjäksi, ota yhteyttä minuun!
Tai jos et itse ole kiinnostunut laitistamaan, mutta haluat muutoin osallistua nettikahvilatapahtumaan, niin voit tuoda hyviä aiheita, joista haluaisit itse keskustella tapaamisessa!

Unni Länsman, unni.lansman@sogsakk.fi, +358 50 502 1357

 

VipuvoimaaEU_2014_2020_suomi_väri.png EU_ESR_suomi_väri.png

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää