Valikko
Rehtori Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen Lapin yliopiston hallitukseen
EtusivuTietoa meistäRehtori Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen Lapin yliopiston hallitukseen
2.5.2024

Rehtori Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen Lapin yliopiston hallitukseen

LAPIN_YLIOPISTO_HALLITUS_2024_1.JPG Kuvassa: Olli Väyrynen, Jesse Häyhä, Heikki Huilaja, Jarno Valkonen, Kari Salmela, Jonna Häkkilä, Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen, Krista Perälä, Katariina Soudunsaari, Johanna Buchert. Kuva: Ville Rinne, Lapin yliopisto

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen rehtori ja Lapin yliopiston alumni (KTK) Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen on valittu Lapin yliopiston hallitukseen. Lapin yliopiston hallituksessa on 11 jäsentä, joista viisi tulee yliopistoyhteisön ulkopuolelta ja kuusi yliopiston sisältä. Hallituksen toimikausi on 1.1.2024-31.12.2026.

"On kunnia ja mielenkiintoinen mahdollisuus olla mukana Lapin yliopiston hallituksen työskentelyssä ja antaa panostaan yliopiston ja laajemmin lappilaisen koulutuksen hyväksi, verkostoitua ja oppia uutta", toteaa Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen valinnastaan Lapin yliopiston hallitukseen, jota hän pitää näköalapaikkana yhteiskunnalliseen kehittämiseen. Rasmus-Moilaselle Lapin yliopisto on tuttu niin maisteriopintojen kuin lukuisten täydennyskoulutusten kautta sekä yhteistyökumppanina koko työuran ajan.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ja Lapin yliopiston yhteistyö on ollut tiivistä jo vuosien ajan erityisesti hankkeiden ja saamen kielten ja kulttuurin koulutusten osalta. "Hallitustyöskentely avaa uusia näkökulmia yhteistyön kehittämiseen. Uskon, että pystyn tuoda pohjoista perspektiiviä laajemmin niin koulutuksen, erilaisten pedagogisten ratkaisujen kuin saamelaisalueen ja -kulttuurin näkökulmasta", jatkaa Rasmus-Moilanen.

Lapin yliopiston hallitus on yliopiston ylin päättävä toimielin, joka päättää yliopistolaissa mainittujen tehtävien lisäksi muun muassa vararehtorin valinnasta rehtorin esityksestä, yliopiston omistajapolitiikasta ja promootion järjestämisestä ja myöntää kunniatohtorin arvonimen rehtorin, tiedekunnan tai erillisyksikön esityksestä sekä asettaa rehtorin esityksestä korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan yhteistoiminnassa Lapin ammattikorkeakoulun kanssa.

Lisätietoa Lapin yliopiston hallituksesta ja sen jäsenistä 

 

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää