Valikko
Utsjoen taideviikko, Hyvän mielen viikko toteutettiin 24.-28.5.2022
EtusivuTietoa meistäUtsjoen taideviikko, Hyvän mielen viikko toteutettiin 24.-28.5.2022
7.6.2022

Utsjoen taideviikko, Hyvän mielen viikko toteutettiin 24.-28.5.2022

8T2A9853.jpg

Viikon teemana olivat käsityön ja taiteen hyvinvointivaikutukset. Taideviikon sisällöissä yhdistettiin käsityötä ja taidetta hyvinvointia lisääväksi ja matkailua tukeviksi tapahtumiksi. Viikon eri ohjelmiin osallistui yhteensä noin 360 henkeä, eniten Helatorstain markkinoille. Perjantaina taas ohjelmaa oli tarjolla pääasiassa koululaisille. 

Sekä koululaiset että aikuiset pääsivät kokemaan erilaisia työpajoja ja -näytöksiä, jotka ovat esimerkkejä käsityö- ja matkailuyritysten yhteisistä, uusista palvelutuotteista


Viikon aikana osallistujat voivat vastata kyselyyn, jossa kysyttiin mm. miten ohjelmat onnistuivat ja millaisiin ohjelmiin ihmiset olisivat valmiita osallistumaan tulevissa tapahtumissa. Kyselyn yhteydessä yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin viikon lopussa saamenkäsityön lehtori, puukkoseppämestari Pasi Jaakonahon valmistama leuku sekä musiikkialan yrittäjä Johanna Joensuun lahjoittama cd-levy. Leukun voitti Ine Ånerud Norjasta ja cd-levyn Sámmol Tapiola Utsjoelta. Onnittelut heille!


Hyvän mielen viikolla kesä tuli Utsjoelle. Koivujen silmut alkoivat kasvaa hiirenkorviksi ja auringon lämpö helli luontoa ja ihmisiä. Tapahtumasta jäi hyvä mieli, ja toivomme että tapahtuman konsepti saa jatkoa ensi vuonna.


Hyvän mielen viikon koko ohjelma löytyy pohjoissaameksi DÁS ja suomeksi TÄSSÄ.  

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää