Valikko
Uudet ammatillisen koulutuksen tutkinnon perusteet voimaan
EtusivuTietoa meistäUudet ammatillisen koulutuksen tutkinnon perusteet voimaan
19.2.2018

Uudet ammatillisen koulutuksen tutkinnon perusteet voimaan

Reformi_tyokalu_painokelpoinen-1.jpg

Opetushallitus on laatinut uudet tutkinnon perusteet kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin sekä moniin ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin.

Ensimmäiset uudet tutkinnon perusteet tulivat voimaan 1.1.2018 ja 1.1.2019 mennessä kaikkiin tutkintoihin tulee uudet perusteet.

Siirtymäaika turvaa opiskelurauhan

Ennen 1.1.2018 tutkinnon suorittamisen aloittanut opiskelija saa suorittaa tutkinnon loppuun 31.12.2021 mennessä niiden tutkinnon perusteiden mukaisesti, joiden mukaan hän on aloittanut opintonsa. Opiskelija, joka on otettu suorittamaan ammatillista perustutkintoa 1.1.–31.7.2018 välisenä aikana, siirtyy suorittamaan tutkintoa uusien tutkinnon perusteiden mukaisesti 1.8.2018. Tämä huomioidaan keväällä aloittavien opiskelijoiden ohjauksessa ja henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Jos opiskelija aloittaa ammatti- tai erikoisammattitutkintokoulutuksen 1.1.2018 tai sen jälkeen, mutta uudet tutkinnon perusteet eivät vielä ole voimassa, hän aloittaa opintonsa voimassa olevien perusteiden mukaan ja hänellä on oikeus suorittaa tutkinto niiden mukaisesti. Suoritusaikaa on 31.12.2021 asti.

Mediatiedote, OPH

Uudet tutkintojen perusteet, OPH

Siirtymäsäännökset, OKM
 

 
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää