Valikko
Uutta suuntaa matkailuun – Osaamisen kehittäminen ja äkillisiin muutoksiin vastaaminen Utsjoella koulutuspilotti
EtusivuTietoa meistäAjankohtaistaUutta suuntaa matkailuun – Osaamisen kehittäminen ja äkillisiin muutoksiin vastaaminen Utsjoella koulutuspilotti
10.8.2021

Uutta suuntaa matkailuun – Osaamisen kehittäminen ja äkillisiin muutoksiin vastaaminen Utsjoella koulutuspilotti

My Post (14).png Uutta suuntaa matkailuun

Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Lapin ammattikorkeakoulun Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti ovat suunnitellet yhdessä koulutuspilotin, jonka tarkoituksena on vastata äkillisiin muutostarpeisiin erityisesti Utsjoen ja Pohjois-Lapin alueella. Hae mukaan!

Aika: 28.9.2021 – 27.1.2022 (16 pvä)
Ilmoittautuminen: 27.8.2021 mennessä

Paikka: Utsjoki, tarkempi paikka ilmoitetaan koulutukseen valituille
Toimipiste- ja majoittuminen: Utsjoki

Perustiedot:

Poikkeusolosuhteiden Utsjoelle luomiin koulutustarpeisiin suunnatun koulutuspilotin tavoitteena on tukea osallistujia osaamisen kehittämisessä muuttuvaan tilanteeseen ja osaamistarpeeseen vastaavaksi. Pilotilla tuetaan myös Utsjoen matkailuyrityksiä poikkeusolojen sekä Utsjoen äkillisen rakennemuutoksen aiheuttamissa haasteissa. Kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat ja Utsjoen matkailuyrittäjät.

Koulutuspilotissa keskitytään kohderyhmien tunnistamiseen, kulttuurisensitiivisyyteen palvelujen tuottamisessa sekä palvelumuotoiluun. Koulutuspilotin aikana työstetään portfoliomuotoinen kehittämistehtävä joko olemassa olevaan yritykseen tai vaihtoehtoisesti kehitetään omia valmiuksia uuden palvelun tai tuotteen muotoilussa. Koulutus sisältää yhteensä kuusi (6) kontaktipäivää Utsjoella sekä 10 päivää itsenäistä työskentelyä.

 • MODUULI 1: Orientaatio ja toimintaympäristö muutoksessa ti 28.9.2021 klo 9-16
  Tunnistetaan omat sekä alueen vahvuudet ja verkostot uudessa tilanteessa. Asemoidaan oma toiminta ja palvelut osaksi aluetta ja palveluverkostoa.
 • MODUULI 2: Kulttuurisensitiivinen matkailu to 7.10. – pe 8.10.2021 klo 9-16
  Tuodaan esiin kulttuurisensitiivisen matkailun erityispiirteitä ja huomion kohteita erityisesti saamelaiskulttuurin kannalta.
 • MODUULI 3: Kohderyhmästä ideaksi ja eteenpäin pe 5.11.2021 klo 9-16
  Määritetään yrityksen ja yritysverkoston asiakaskohderyhmät, joille valitaan jatkotyöstettäväksi tuote tai palvelu.
 • MODUULI 4: Tuoteidea laadukkaaksi ja turvalliseksi asiakaskokemukseksi ti 11.1.2022 klo 9-16
  Idea tai tuote viedään eteenpäin asiakaskokemukseksi. Tutustutaan erilaisiin asiakaslähtöisiin ja asiakaskokemusta hyödyntäviin menetelmiin sekä asiakaspolkutyökaluihin.
 • MODUULI 5: Päätöswebinaari to 27.1. klo 9-12
  Koulutuksen aikana kehitetyt tuotteet ja palvelut esitellään ja myydään muille.

Itsenäisen opiskelun päivät selviävät koulutuksen alussa. Koulutuksen hakunumero on 701090.

Lisätietoa ja hakeutuminen koulutukseen TE-toimiston sivuilta.

Koulutuksen järjestäjinä toimivat Lapin ammattikorkeakoulu/Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) ja Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK).

Yhteystiedot: Koulutuksen sisältöön ja toteutukseen liittyvät kysymykset: mirva.tapaninen@lapinamk.fi

logot_hanke.png

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää