Valikko
Uutta suuntaa matkailuun – Osaamisen kehittäminen ja äkillisiin muutoksiin vastaaminen Utsjoella koulutuspilotti
EtusivuTietoa meistäUutta suuntaa matkailuun – Osaamisen kehittäminen ja äkillisiin muutoksiin vastaaminen Utsjoella koulutuspilotti
26.1.2022

Uutta suuntaa matkailuun – Osaamisen kehittäminen ja äkillisiin muutoksiin vastaaminen Utsjoella koulutuspilotti

My Post (14).png Uutta suuntaa matkailuun

Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Lapin ammattikorkeakoulun Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti ovat suunnitellet yhdessä koulutuspilotin, jonka tarkoituksena on vastata äkillisiin muutostarpeisiin erityisesti Utsjoen ja Pohjois-Lapin alueella. Hae mukaan!

Aika: 15.3.2022 – 26.4.2022 (15 pvä)
Ilmoittautuminen: 13.2.2022 mennessä

Paikka: Utsjoki, tarkempi paikka ilmoitetaan koulutukseen valituille. Koulutukseen voi osallistua myös verkon kautta.
Toimipiste- ja majoittuminen: Utsjoki

Perustiedot:

Poikkeusolosuhteiden Utsjoelle luomiin koulutustarpeisiin suunnatun koulutuspilotin tavoitteena on tukea osallistujia osaamisen kehittämisessä muuttuvaan tilanteeseen ja osaamistarpeeseen vastaavaksi. Pilotilla tuetaan myös Utsjoen matkailuyrityksiä poikkeusolojen sekä Utsjoen äkillisen rakennemuutoksen aiheuttamissa haasteissa. Kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat ja Utsjoen matkailuyrittäjät.
Koulutuspilotissa keskitytään kohderyhmien tunnistamiseen, kulttuurisensitiivisyyteen palvelujen tuottamisessa sekä palvelumuotoiluun. Koulutuspilotin aikana työstetään portfoliomuotoinen kehittämistehtävä joko olemassa olevaan yritykseen tai vaihtoehtoisesti kehitetään omia valmiuksia uuden palvelun tai tuotteen muotoilussa. Koulutus sisältää yhteensä viisi (5) kontaktipäivää Utsjoella, päätöswebinaarin verkossa sekä 10 päivää itsenäistä työskentelyä. Kontaktipäivät pyritään järjestämään lähitoteutuksena tilanteen niin salliessa. Etäosallistuminen koulutuskokonaisuuteen on myös mahdollista.


• MODUULI 1: ti 15.3.2022 klo 9-16
Orientaatio ja toimintaympäristö muutoksessa
Tunnistetaan omat sekä alueen vahvuudet ja verkostot uudessa tilanteessa. Asemoidaan oma toiminta ja palvelut osaksi aluetta ja palveluverkostoa.


• MODUULI 2: ti 29.3. – ke 30.3.2022 klo 9-16
Kulttuurisensitiivinen matkailu
Tuodaan esiin kulttuurisensitiivisen matkailun erityispiirteitä ja huomion kohteita erityisesti saamelaiskulttuurin kannalta. Moduuliin kuuluu myös vuorovaikutteista etätoteutusta sekä itsenäistä verkkotyöskentelyä.


• MODUULI 3: ti 5.4 – ke 6.4.2022 klo 9-16
• Kohderyhmästä ideaksi ja eteenpäin
Määritetään yrityksen ja yritysverkoston asiakaskohderyhmät, joille valitaan jatkotyöstettäväksi tuote tai palvelu.
• Tuoteidea laadukkaaksi ja turvalliseksi asiakaskokemukseksi
Idea tai tuote viedään eteenpäin asiakaskokemukseksi. Tutustutaan erilaisiin asiakaslähtöisiin ja asiakaskokemusta hyödyntäviin menetelmiin sekä asiakaspolkutyökaluihin.


• MODUULI 4: ti 26.4.2022 klo 9-12
Päätöswebinaari
Koulutuksen aikana kehitetyt tuotteet ja palvelut esitellään ja myydään muille.


Itsenäisen opiskelun päivät selviävät koulutuksen alussa. Koulutuksen hakunumero on 701090.
Koulutuksen järjestäjinä toimivat Lapin ammattikorkeakoulu/Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) ja Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK).

Yhteystiedot:

• Koulutuksen sisältöön liittyvät kysymykset: mirva.tapaninen@lapinamk.fi
• Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Lisätietoa ja hakeutuminen koulutukseen TE-toimiston sivuilta tästä linkistä. Ilmoittautuminen 13.2.2022 mennessä. 

logot_hanke.png

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää