
Kokki, ravintola- ja catering-alan perustutkinto (VOS-työvoimakoulutus: 725377)
Onko ruuanlaitto lähellä sydäntäsi? Kiinnostaisiko sinua monipuoliset ja mielenkiintoiset kokin työtehtävät, joissa jokainen päivä on erilainen?
Jos pidät kädentaidoista ja haasteista, omaat taiteellista silmää ja paloa alalle, niin kokin työtehtävät voisivat olla oikea vaihtoehto juuri sinulle.
Alalla toimitaan erilaisissa ruoanvalmistuksen tehtävissä ravintoloissa ja julkisen sektorin työpaikoissa. Työpaikkasi voi olla esimerkiki henkilöstöravintola, suurkeittiö tai kahvila. Tärkein tehtäväsi on valmistaa maukasta ja ravitsevaa ruokaa asiakkaille. Saamelaisalueella alan erityispiirteenä ovat poro, paikallinen kala ja marjat. Voit opiskella valinnaisina opintoina Saamelainen ruokamaailma -tutkinnon osan, jota ei ole tarjolla missään muussa oppilaitoksessa.
Ravintola- ja catering-alan opetus on kokoaikaista ja monimuotoista. Opetus tapahtuu lähiopetuksena ja työelämässä oppimisena. Opetukseen sisältyy myös iltatilaisuuksia, mahdollisia ulkopuolisten tilaajien tilaamia tapahtumia ja työpaikkavierailuja. Tutkinnon osien sisältöihin kuuluu työelämässä arvostettuja passikoulutuksia, kuten ensiapuosaaminen, hygienia- ja anniskelupassit sekä ruotsin- ja englanninkieliset asiakaspalvelutaidot. Opiskelija osoittaa osaamisensa näytöissä tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka avulla suunnitellaan opiskelijan tavoitteitta ja tarpeita vastaava opintopolku. HOKSissa tunnistetaan ja tunnustetaan opiskelijan mahdollinen aiemmin hankittu osaaminen sekä suunnitellaan, miten ja mitä uutta osaamista hän hankkii, miten osaaminen osoitetaan ja millaista ohjausta ja tukea opiskelija opinnoissaan tarvitsee.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä, josta ammatillisten tutkinnon osien laajuus on 145 osaamispistettä ja yhteisten tutkinnon osien laajuus 35 osaamispistettä.
Hakuaika18.2.2025 - 5.5.2025
Laajuus180 osp
SijaintiInari
OpetusmuotoLähi
Hakeutuminen
Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille ja työttömyysuhan alla oleville, jotka haluavat kehittää osaamistaan ravintola- ja catering-alalla. Koulutukseen (725377) hakeudutaan sähköisellä hakulomakkeella 5.5.2025 mennessä.
Lisätietoja
Anne Tervaniemi
ravintola- ja catering-alan koulutusvastaava
puh: +358 40 724 3786
sähköposti: anne.tervaniemi@sogsakk.fi