Njuovahat ja biergguovddosdikšun
OvdasiiduBálvalusatNjuovahat ja biergguovddosdikšun

Sámi oahpahusgovddáža Doaivonjárgga doaibmasajis lea Suoma áidna boazonjuovahat, mii lea oahpahusgeavahusas. Dan oktavuođas leat dálááigásaš bierggugieđahallan- ja ovddosdikšunsajit ja rustegat. Buvttadansajiin lea vejolaš maiddái rádjat njuovvama siidobuktagiid.

Njuovahaga sáhttá láigohit

Njuovahat lea dárkkuhuvvon oahpahussii, muhto dalle go lanjain ii leat oahpahus, oahppolágádus láigoha njuovahaga priváhta boazodoalu doalliide.

Praktihkas dát dárkkuha dan, ahte badjeolmmoš sáhttá buktit bohccuid njuovahahkii, njuovvá, ruvje ja jiekŋudahttá biergguid ja ná fidne gárvvis buktagiid márkaniidda láiggu hattiin.

Njuovahat-ofelaš (suomagillii) (.pdf)
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Loga lasi