Valikko
Dialogia ja kohtaamisia Arktisella -hanke
EtusivuHankkeetPäättyneet hankkeetDialogia ja kohtaamisia Arktisella -hanke

Interreg Nord on myöntänyt rahoituksen Dialogia ja kohtaamisia Arktisella -hankkeelle vuosille 2020-2021. Hankkeen päätoteuttajana on SAKK, partnereina Uumajan yliopisto sekä Lapin yliopisto.

Päätavoitteena on löytää keinoja,  joilla parantaa vuoropuhelua ja keskinäistä ymmärrystä arktisten alkuperäiskansojen ja tiedeyhteisöjen välillä vahvistaen alkuperäiskansojen kuten saamelaisten mahdollisuutta vaikuttaa omiin kulttuuriin liittyviin kysymyksiin. Hankkeen verkostomaista toimintamallia pilotoidaan työpajojen muodossa. Työpajojen teemoissa tullaan tarkastelemaan tutkimuksen, koulutuksen, elinkeinojen ja kulttuurin mahdollisuuksia ja haasteita.

 

Teemat ovat:

1) paikalliset ympäristöhavainnot

2) kestävät ruokakulttuurit ja ruokasuvereenisuus ja

3) arktisten alkuperäiskansojen esineiden, materiaalien ja työkalujen innovaatioiden luova käyttö ja suunnittelu, joita käsitellään tarinankerronta, story-telling -tutkimusmetodin kautta.


Hankkeen pääpartnerina on Saamelaisalueen koulutuskeskus. Muut partnerit ovat Lapin yliopisto sekä Uumajan yliopisto. Lapin liitto toimii Suomen kansallisena rahoittajana. 

 

Katso lisätietoa hankkeen kotisivuilta tästä.


 

 interreg_nord_2016_fin_color.png  Vaakuna4.jpg SAKK_logo_ilman_os.jpg Lapin_yliopiston_logo.png   1024px-Universitet_UMEA-Logo.png

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää