Valikko
Ammatillisen koulutuksen lähettiläät
EtusivuHankkeetPäättyneet hankkeetAmmatillisen koulutuksen lähettiläät

Saamelaisalueen koulutuskeskus on mukana ammatillisen koulutuksen valtakunnallisen mielikuva- ja vaikuttajaviestinnän verkostohankkeessa.

Tavoite
Hanketta koordinoi Careeria Oy, lisäksi hankkeessa on neljä muuta ammatillista oppilaitosta. Hankeen tavoitteena on lisätä ammatillisen koulutuksen myönteistä mielikuvaa ja vetovoimaa vaikuttajaviestinnän kautta suurelle yleisölle. Hanke testaa vaikuttajaviestinnän toimivuutta ammatillisessa koulutuksessa sekä kehittää vaikuttajaviestinnän keinoja ammatillisessa koulutuksessa. Lisäksi tavoitteena on lisätä päättäjien tietoisuutta ammatillisesta koulutuksesta ja sen hyödyntämismahdollisuuksista omassa organisaatiossa. Hankkeessa kohdennetaan viestintäpolitiikkaa kunta-, yritys- ja yrittäjäpäättäjiin, sekä rekrytoidaan edellä mainittuja ammatillisen koulutuksen lähettilästoimintaan. Kolmantena tavoitteena hankkeella on sujuvoittaa viestinnän keinoin siirtymistä ammattikoulutukseen ja ammattikoulutuksesta kolmannelle asteelle. Hankkeen yhteistyökumppaneilla on läheinen yhteistyö tai yhteistyösopimuksia ammattikorkeakoulujen kanssa sujuvista siirtymistä koulutusasteiden välillä. Tavoitteena on myös lisätä tietoisuutta tukipalveluista, joita tarjoillaan ammatillisen koulutuksen opintopolulla. Saamelaisalueen koulutuskeskus on osaltaan mukana koulutuksenjärjestäjien verkostossa ja tuo osaamisen hankkeeseen saamen kielien viestinnän ja merkityksen osalta. Oppilaitos osallistuu vaikuttajaviestintään alueellaan ja heiltä on verkostossa mukana opiskelija-, yrittäjä- ja poliitikkovaikuttaja, jotka toimivat omalla alueellaan ammatillisen koulutuksen lähettiläinä.

Toteutus
1.1.2020 – 31.12.2020

Rahoittaja / budjetti
Opetushallitus

Yhteystiedot
Jaana Seipiharju, jaana.seipiharju@sogsakk.fi
Tiisu-Maria Näkkäläjärvi, tiisu-maria.nakkalajarvi@sogsakk.fi 

 

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää