Valikko
Toimipaikat ja asuntolat
EtusivuTietoa meistäToimipaikat ja asuntolat

Toimipaikat sijaitsevat Inarissa, Kaamasessa ja Enontekiöllä.

Inari

Inarissa on hallinnollinen keskus, jossa toteutetaan perustutkinto- ja ammattitutkintokoulutuksia, saamen kielten ja kulttuurin koulutuksia sekä mediakoulutusta. Koulutukset järjestetään pääkoululla ja kulttuurikeskus Sajoksen tiloissa.

Kaamanen

Kaamasen Toivoniemessä sijaitsevassa luontaistalouden kehittämisyksikössä on mm. opetusteurastamo, lihan- ja kalankäsittelytilat sekä nahkamuokkaamo. Ko. toimipaikkaan on keskitetty porotalouden ja luontoalan koulutukset.

Enontekiö

Enontekiön toimipaikassa on tiloja saamelaiskulttuurikoulutukselle ja työpajatoiminnalle.

Asuntolat

Oppilaitoksen asuntolat sijaitsevat Inarissa ja Toivoniemessä. Asuntolapaikat ovat tarkoitetut ensisijaisesti oppivelvollisuuslain piiriin kuuluville pitkämatkalaisille sekä alaikäisille pitkämatkalaisille. Asuntolapaikka voidaan myöntää myös muista syistä mm. sosiaalisten syiden vuoksi. Vapaita asuntolapaikkoja voidaan myöntää myös täysi-ikäisille opiskelijoille. Asuntolapaikka myönnetään enintään lukuvuodeksi kerrallaan ja päätökset majoitusajan pituudesta ja perusteista kerrotaan päätöksessä.

 

 Mikäli opiskelijalla on pitempiä etäjaksoja tai työelämäjaksoja, hän ei välttämättä ole oikeutettu asuntolapaikkaan niiden aikana. Tällöin tilapalveluvastaava selvittää yhdessä opiskelijan kanssa majoitustarpeen. 

Asuntolapaikkahakemus
Inarin asuntola

Inarin asuntola sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä koululta Inarijärven rannalla, osoitteessa Sarviniementie 180. Asuntolassa on yhden- ja kahden hengen huoneita ja melkein kaikissa huoneissa on oma wc/suihku. Yhteisessä käytössä on keittiöt ja oleskelutilat. Keittiössä on hellauuni, mikro ja jää-pakastinkaappi. Asuntolassa on käytössä langaton verkko.

Toivoniemen asuntola

Toivoniemessä asuntola sijaitsee koulun vieressä Vastusjärven rannalla, osoitteessa Toivoniementie 290. Toivoniemessä on yhden ja kahden hengen huoneita. Yhteisessä käytössä on tupakeittiöt, wc ja suihkutilat. Keittiössä on hellauuni, mikro ja jää-pakastinkaappi.

Asuntoloissa työskentelee kolme työntekijää. Asuntolahenkilöstö työskentee koko oppilaitoksen alueella, joten heidät tavoittaa parhaiten puhelimitse. Opetuksellisena aikana yksi työntekijä on aina iltavuorossa, yksi töissä arkipäivisin, yksi päivystää puhelimitse klo 22.00 - 8.00.

Majoittuja täyttää asuntolaan saapuessaan huoneenluovutustodistuksen. Huoneenluovutustodistuksen allekirjoituksella asukas lupautuu noudattamaan asuntolan järjestyssääntöjä ja hänelle luovutetaan asuntolahuoneen avain. Avaimen katoamisesta ja oven aukaisusta asukas maksaa kulloinkin voimassa olevan maksun. Asukkaan on oltava valmis todistamaan oven aukaisun yhteydessä henkilöllisyytensä. Asuntoloiden ulko-ovet pidetään lukittuina ja kaikissa asuntoloissa on kameravalvonta. 

Sähkötolppapaikka varataan asuntolahenkilöstöltä ja maksetaan käteisellä kulloinkin voimassa oleva maksu. Autopaikan hinta ilmoitetaan lukuvuoden alussa. Tolppapaikat ovat vain niille asukkaille, jotka ovat varanneet ja maksaneet paikan.
Sauna ja pesutupa sijaitsevat päärakennuksessa. Saunavuorot ovat saunan ovessa. Pesukoneet toimivat euron kolikolla. Pesutuvassa on käytössä myös silitysrauta ja -lauta.
Oppilaitos on savuton, joten myöskään asuntolan alueella ei saa tupakoida. Roska-astiat sijaitsevat pihapiirissä ja jokainen opiskelija lajittelee ja vie omat roskansa astiaan.
Ota yhteyttä
Virpi Valle-Perätalo

Virpi Valle-Perätalo

tilapalveluvastaava 0400 290 758

Matti Harjuniemi

Matti Harjuniemi

asuntolaohjaaja 040 707 3791

Minna Kauppinen

Minna Kauppinen

asuntolaohjaaja 040 707 3792

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää