Luondostivrejeaddji
OvdasiiduOhccáiSkuvlenfálaldatLuondostivrejeaddji

Luondu- ja birassuorggi vuođđodutkkus

Luondostivrejeaddji lea máŋgga suorggi čeahppi. Viiddes luonddu ja kultuvrra dovdamuš ja meahcis doaibmama dáiddut leat nana vuođđu luondustivrejeaddji ámmáhii. Dan lassin luondostivrejeaddji bargu lea vásttolaš áššehasbálvalanbargu, mas luondostivrejeaddji fállá áššehažžii vásáhusaid, maid vuođđun lea luondu. Luondostivrejeaddji juohká dieđu luonddus, luonddualbmonemiin ja báikkálaš kultuvrras.

Oahput leat geavatlaš oahput, mat sisttisdollet vuosttaš jagi vuođđodáidduid ja -dieđuid oahppama. Dát lea ee. meahccedáiddut, bargo- ja meahccevearjjut, luonddudovdamuša ja sámekultuvrra oahpahus. Nubbi jahki lea ng. bargoeallinjahki, goas ovddidit áššehasbálvalan- ja ofelašdáidduid sihke skuvllas lagasoahpahusas ja geavatlaš bargguin suorggi bargosajiin. Luondostivrejeaddjiskuvlejupmi addá buorre válmmašvuođa iešguđetlágan áššehasjoavkkuid stivremii earálágan luondoaktivitehtain. Min guovllus turisma stuorru jagis jahkái ja ámmátdáiddu háhkan stivrejeaddjiide ja ofelaččaide lea dárbu. Dan lassin bargovejolašvuođat máŋgga eará ámmáha, dego sosiála- ja dearvvašvuođasurggiid ja borramušsuorggi olis leat stuorrumin.

Tutkintonimike

Luondostivrejeaddji

Alkaa

Borgemánus 2019

Laajuus

180 mč

Hakuaika

19.2. – 12.3.2019.

Jatkuva haku

Sámi oahpahusguovddáža bissovaš ozus sáhttá ohcat birra jagi. Jeara álginvejolašvuođain oahppodoaimmahagas.

Sijainti

Doaivonjárga, Gámas

Opetusmuoto

Lagasoahpahus

Maksut

Lassedieđut
Tea Niemelä

Tea Niemelä

oahpporávvejeaddji, sierraoahpaheaddji 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

Sámi oahpahusguovddáža oahppodoaimmahat

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Loga lasi
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Loga lasi
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Loga lasi
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Loga lasi
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Loga lasi
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Loga lasi