Valikko
Hae opiskelemaan
EtusivuHakijalleHae opiskelemaan

SAKK:ssa voit opiskella ammattiin henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan omaa polkuasi. Ammatillisen peruskoulutuksen uudistuneessa hakumenettelyssä pääsääntöisesti peruskoulun päättäneet hakevat yhteishaun kautta opintopolku-palvelussa ja muut hakijat suoraan oppilaitokseen. Muiden koulutusten osalta haku suoraan oppilaitokseen.
Opiskelijavalintojen tulokset voidaan julkaista aikaisintaan 16.6.2022.

Hakukanavat vaihtelevat taustastasi riippuen

Peruskoulun päättäneet

Yhteishaussa (22.2. - 22.3.2022) hakevat peruskoulun päättäneet ja ne, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa.

Hakulomake ammatilliseen peruskoulutukseen täytetään Opintopolku.fi -palvelussa yhteishaun aikaan helmi-maaliskuussa.  Muuna, kuin yhteishakuaikana voit ottaa yhteyttä opinto-ohjaamme tai opintotoimistoon.

Ammatillisen perustutkinnon ohessa voit suorittaa myös lukio-opintoja ja ylioppilastutkinnon. Mikäli haluat suorittaa yhdistelmätutkinnon, hae opintopolku.fi -palvelussa lukioon. Opinto-ohjaajasi ilmoittaa SAKK:n opolle mihin ammatilliseen perustutkintokoulutukseen olet tulossa opiskelemaan.

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa perustutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena.

Opintopolku.fi

Muita ammatillisia tutkintoja tai korkeakoulututkintoja suorittaneet

Muita tutkintoja suorittaneet voivat hakea tutkintoon johtaviin koulutuksiin yhteishaun aikataulun mukaan tai jatkuvassa haussa.

Muita tutkintoja suorittaneet voivat hakea tutkintoon johtaviin koulutuksiin suoraan oppilaitokselle yhteishaun aikataulun mukaan tai jatkuvassa haussa. Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakeutua ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Jatkuva haku toteutuu eri tavoilla alasta ja hakijan aikaisemmasta koulutuksesta ja osaamisesta riippuen. Jos olet työttömänä työnhakijana TE-toimistossa, keskustele koulutukseen hakeutumisesta ensin TE-toimistossasi. Muita rahoituskanavia aikuisille ovat Kelan opintotuki ja Koulutusrahaston aikuiskoulutustuki. 

 

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa ammatillisen tutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena.

Sähköinen hakulomake
Tulostettava hakulomake .pdf

Katso alkavat koulutukset

Haku suoraan oppilaitokselle

Jos haet medialinjalle, inarinsaamen-, pohjoissaamen- tai koltansaamen kielen ja kulttuurin opintoihin täytä hakulomake.

Jos haet medialinjalle, inarinsaamen-, pohjoissaamen- tai koltansaamen kielen ja kulttuurin opintoihin, täytä hakulomake. Hakulomakkeen voi täyttää sähköisenä tai paperilla. Hakuaika on 22.2. - 16.5.2022. Todistusjäljennökset toimitetaan koululle postitse osoitteeseen:

Saamelaisalueen koulutuskeskus

Opintotoimisto,
Menesjärventie 4,
99870 Inari

Saamenkäsityökisällin ja porotalouden ammattitutkintoihin sekä saamenkäsityömestarin erikoisammattitutkintoon voi hakea suoraan oppilaitokseen ympäri vuoden.

Sähköinen hakulomake
Tulostettava hakulomake .pdf

Valitse koulutus ja hae mukaan

Haku lyhytkoulutuksiin

Saamen kielen ja kulttuurin lyhytkoulutuksista ilmoitetaan paikallislehdissä, mm. Inarilaisessa ja Enontekiön sanomissa sekä koulun verkkosivuilla.
Lisätietoja ja hakeminen Eila Syväjärvi, puh. 040 572 8398, eila.syvajarvi@sogsakk.fi

Lupa-, pätevyys-, kortti- ja muista lyhytkoulutuksista ilmoitetaan paikallislehdissä sekä koulun kotisivuilla.
Lisätietoja ja hakeminen Sirkka-Liisa Jomppanen, puh. 050 309 3705, sirkka-liisa.jomppanen@sogsakk.fi

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto,
puh. 040 707 3793, opintotoimisto@sogsakk.fi

Katso lyhytkoulutustarjontamme
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
vaaka-hankkeet.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää