Valikko
Työvoimakoulutus
EtusivuHakijalleTyövoimakoulutus

Työvoimakoulutus

Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa järjestetään työvoimakoulutuksia, joihin hakeudutaan TE-palveluiden kautta. Työvoimakoulutuksessa suoritetaan ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja tai niiden osia. Lisäksi voidaan järjestää myös jatko- tai täydennyskoulutusta. Työvoimakoulutukseen opiskelijat valitsee TE-palvelut. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille. Lisätietoa TE-palvelujen sivuilla.

Tältä sivulta löydät myös Saamelaisalueen koulutuskeskuksen järjestämän ajankohtaisen, haussa olevan työvoimakoulutuksen. Koulutuksia voi tulla tarjolle pitkin lukuvuotta, joten sivua kannattaa seurata säännöllisesti. Haussa olevia työvoimakoulutuksia markkinoidaan myös oppilaitoksen somekanavilla.

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna

Jos olet yli 25- vuotias, työttömänä tai työttömyysuhan alla, voit suorittaa ammatillisen tutkinnon, sen osia tai aikaisemmin kesken jääneen tutkinnon loppuun työttömyysetuudella tuettuna. Edellytys tälle on, että koulutus parantaa mahdollisuuttasi työllistyä.

Omaehtoiseen opiskeluun työttömyysetuudella haetaan jatkuvassa haussa ja päätöksen opiskelijaksi ottamisesta tekee Saamelaisalueen koulutuskeskus. Ota yhteyttä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa TE-toimistoosi, joka arvioi, parantaako koulutus ammattitaitoasi ja mahdollisuuksiasi työmarkkinoilla ja täyttyvätkö muut edellytykset omaehtoisen opiskelun tukemiselle. Lisätietoa TE-palvelujen sivuilla.    

Hakeutuminen ja koulutusneuvonta

Mikäli työvoimakoulutus tai omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella kiinnostavat, ota yhteyttä lähimpään TE-palvelujen toimistoon: https://www.te-palvelut.fi/
Hakeutumisesta sekä opintojen rahoituksesta saat lisätietoja myös TE-palvelujen työlinjan koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702. Koulutusneuvonta palvelee myös chatissa sekä Facebookissa: facebook.com/koulutusneuvonta.