Palvelualojen webinaari (tallenne)
Kevään yhteishaku (20.2.-19.3.2024) lähestyy!
Kiinnostaisivatko matkailun, luonto- ja ympäristöalan tai ravintola- ja catering-alan opinnot? Mietteissä uusi ura tai tarvetta lisäkoulutukselle?
Kuuntele Palvelualojen koulutukset webinaari (tallenne 16.1.2024), jossa esittelemme luonto- ja ympäristöalan, ravintola- ja catering alan sekä matkailualan perustutkintoja sekä nykyaikaisia, monipuolisia oppimispolkuja ja opiskelumahdollisuuksia.
Jos olet kiinnostunut kohtaamisista kansainvälisissä ympäristöissä ja haluat kerryttää esimerkiksi kieli- ja asiakaspalvelutaitoja aidossa työelämäympäristössä, niin matkailun opinnot voisivat olla sinua varten!
Meiltä valmistunut matkailun asiakaspalvelija on matkailualan ammattilainen, jolla on osaamista myös vastuullisuudesta pohjoisen ja saamelaiskulttuurin kontekstissa.
Opinnoista kertoo matkailualan lehtori Minna-Carita Moilanen.
Luonto-ohjaaja on monialaosaaja. Luonto-ohjaajan ammatissa yhdistyvät luonnon- ja kulttuurin tuntemus, sujuvat maastossa toimimisen taidot ja vastuullinen asiakaspalvelutyö, jossa luonto-ohjaaja tarjoaa asiakkaille luonnonläheisiä elämyksiä sekä jakaa elävästi tietoa luonnosta, luonnonilmiöistä sekä paikallisesta kulttuurista.
Opinnot ovat käytännönläheisiä sisältäen ensimmäisenä vuonna perustaitojen ja –tietojen opetuksen. Näitä ovat mm. maastotaitojen, työ- ja maastovälineiden, luonnontuntemuksen sekä saamelaiskulttuurin opetus. Toinen vuosi on ns. työelämävuosi, jolloin kehitetään asiakaspalvelu- ja opastustaitoja sekä lähiopetuksena koululla että käytännön työtehtävissä alan työpaikoilla.
Luonto-ohjaajakoulutus antaa hyvät valmiudet erilaisten asiakasryhmien ohjaamiseen erilaisissa luontoaktiviteeteissa. Alueellamme matkailu jatkaa vahvaa kasvuaan ja ammattitaitoisille ohjaajille ja oppaille on kysyntää. Lisäksi työllistymisen mahdollisuudet useiden eri ammattien, kuten sosiaali- ja terveysalojen sekä ravitsemusalan, rajapinnoilla ovat kasvussa. Luonto-ohjaajan opintopolkua avaa lehtori Vesa Juntunen.
Kokkiopinnoissa opiskelijat käyttävät ruoanvalmistukseen paljon lähialueen puhtaita ja korkealaatuisia raaka-aineita, kuten poroa, kalaa, marjoja ja sieniä. Paikallisten raaka-aineiden hankinnassa opiskelijat ovat myös itse aktiivisesti mukana. Perusopintojen lisäksi opiskelijat pääsevät hiomaan taitojaan oppilaitoksen valmistuskeittiöllä keittiöhenkilökunnan kanssa yhteistyössä ja yhteistyökumppaneiden tilaustöissä sekä oppilaitoksen juhlissa ja tapahtumissa.
Kehitysmahdollisuudet ammatissa ovat lähes rajattomat. Opiskelijamme ovat olleet työelämässä oppimassa Pohjois-Lapin lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja tietysti ympäri Suomea. Ravintola-alalle kouluttautuneille on tarjolla runsaasti työmahdollisuuksia erityisesti pohjoisen hotelli- ja ravintola-alan yrityksissä. Webinaarissa ravintola- ja catering-alan lehtori Jyrki Jumisko ja linjavastaava Anne Tervaniemi kertovat opinnoista.
Webinaarissa saat tietoa myös asumisesta ja vapaa-ajan vietosta Inarissa.