Valikko
Matkailuala

Matkailualan perustutkinto, (nro 720036)

Oletko kiinnostunut kohtaamisista kansainvälisissä ympäristöissä? Pidätkö ihmisten kanssa työskentelystä? Jos olet palveluhenkinen ja elämykset innostavat, matkailualan opinnot voivat olla sinua varten. Matkailualan perustutkinto-opinnot antavat kattavan yleiskatsauksen matkailualan monipuoliseen maailmaan. Opiskelemalla meillä, valmistut alan moniosaajaksi ja kerrytät erilaisia taitoja, kuten kieli- ja asiakaspalvelutaitoja kansainvälisessä ja aidoissa työelämäympäristöissä.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa tai työllisyyden kuntakokeilussa.

Tarkemmat tiedot

Opintojen aikana pääset mukaan luonnossa tapahtuvien ohjelmapalvelujen järjestämiseen ja tutustumaan myös pohjoisen monipuoliseen majoitustoimintaan. Osaamalla toimia eri matkailualan tehtävissä, niin sisällä kuin ulkona, sinulla on loistavat työllistymismahdollisuudet Lapin matkailussa! Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta valmistunut matkailun asiakaspalvelija on saamelaisalueen erityispiirteet tunteva matkailualan ammattilainen, jolla on osaamista niin digitaidoissa, vastuullisuudessa kuin pohjoisissa olosuhteissa toimimisessa.

Koulutuksessa perehdytään matkailun toimialaan, alakohtaiseen tieto- ja viestintätekniikkaan, sekä ajankohtaisiin tulevaisuuden osaamistarpeisiin. Opinnoissa tutustutaan matkailualueen käyntikohteisiin sekä saamelaiskulttuuriin. Tutkinnon osien sisältöihin kuuluu työelämässä arvostettuja passikoulutuksia, kuten ensiapu-, hygienia- ja anniskelu- sekä matkailun turvallisuuspassit. Opintoihin kuuluu olennaisena osana työelämässä oppimisen jaksoja, joiden aikana opiskelija pääsee verkostoitumaan matkailualan toimijoiden kanssa.

Opetus on kokoaikaista ja monimuotoista, sisältäen lähiopetuksen ja työelämässä tapahtuvan oppimisen lisäksi myös opintomatkoja, itsenäistä työskentelyä ja verkko-opiskelua. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytöissä matkailuyrityksissä käytännön työtehtävissä.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta matkailualalta. Koulutuksen lopulliseen kestoon voi kuitenkin vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaaminen, esimerkiksi aiemmin suoritettu tutkinto tai tutkinnon osa. Opintojen alussa opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa määritellään opintojen tavoitteet, valinnaiset tutkinnon osat, aikataulu, toteutustapa ja työelämässä oppimisen jaksojen toteutus. Koulutus soveltuu niin nuorille kuin aikuisille alanvaihtajille sekä henkilöille, joilla on jo hieman matkailualan tai asiakaspalvelun työkokemusta taustallaan.

Matkailualan perustutkinnon laajuus on yhteensä 180 osaamispistettä, josta ammatillisten tutkinnon osien laajuus on 145 osaamispistettä. Pakollisten ammatillisten tutkinnon osien laajuus on 40 osaamispistettä ja valinnaisten ammatillisten tutkinnon osien osuus on 105 osaamispistettä. Yhteisten tutkinnon osien laajuus on 35 osaamispistettä.

Linkki tutkinnon perusteisiin: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/8516661/tiedot

Linkki tutkinnon muodostumiseen: https://bit.ly/4bWn5N8

Hakeminen

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.tyomarkkinatori.fi -> henkilöasiakkaat -> haussa oleva työvoimakoulutus). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi -> TE-palveluiden oma asiointi- henkilöasiakas.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta. Voit pyytää koulutukseen hakeutumisen kirjaamista työllistymissuunnitelmaasi Omassa asioinnissa. Koulutuksesta tulee olla sovittuna työllistymissuunnitelmassasi, jotta sinulla olisi oikeus mahdolliseen työttömyysetuuden korotusosaan.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15.
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Tutkintonimike

Alkaa

Koulutus alkaa 13.8.2024 ja on kestoltaan noin kolme vuotta.

Laajuus

Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp), josta ammatilliset tutkinnon osat 145 osaamispistettä ja yhteiset tutkinnon osat 35 osaamispistettä.

Hakuaika

Haku päättyy 3.5.2024

Jatkuva haku

Sijainti

Saamelaisalueen koulutuskeskus, Menesjärventie 4, 99870 Inari

Opetusmuoto

Maksut

Lisätietoja
Minna-Carita Moilanen

Minna-Carita Moilanen

Matkailualan linjavastaava 040 487 8085 minna-carita.moilanen@sogsakk.fi