Valikko
Lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Hakeudu meille suorittamaan Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Haluatko tehdä ihmisläheistä työtä? Tahdotko, että työsi on merkityksellistä ja monipuolista? Välitätkö aidosti muista ihmisistä, olet rehellinen, tunnollinen ja luotettava. Lähihoitajana voit työskennellä eri-ikäisten parissa, niin hoidon, kuntoutuksen kuin kasvatuksen alalla.

Ihmisen kohtaaminen ja vuorovaikutustaidot ovat työssä tärkeitä. Lähihoitaja ohjaa ja avustaa ihmistä päivittäisissä toiminnoissa tukien osallisuutta. Lähihoitajan työtä ohjaavat lait ja eettiset periaatteet. Lähihoitajat työskentelevät moniammatillisen tiimin jäsenenä ja työpaikkoina ovat mm. päiväkodit, kotihoito, hoivayksiköt, terveyskeskus, mielenterveys- ja päihdetyön yksiköt.

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki lähihoitajatyöstä kiinnostuneet. Ennen hakeutumista tutustuthan tutkintokohtaisiin terveydentilavaatimuksiin ja SORA- säädöksiin. Hakijoille järjestetään soveltuvuuskokeet ja haastattelu toukokuussa 2022, joiden perusteella opiskelijavalinta tehdään.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa pääset mukaan monimuotoiseen ja monikulttuuriseen opiskelijayhteisöön. Sinulle tarjoutuu mahdollisuus hankkia ammatillinen osaamisesi saamelaisalueen uusissa oppimisympäristöissä sekä osaavissa ja tukevissa sosiaali- ja terveysalan työyhteisöissä.

Tutkintonimike

Lähihoitaja

Alkaa

10.8.2022. Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala sekä ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala.

Laajuus

180 osp

Hakuaika

Jatkuva haku

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen jatkuvassa haussa voi hakea ympäri vuoden. Valinnat tehdään hakemusten, soveltuvuuskokeiden ja haastatteluiden perusteella. Kysy aloittamismahdollisuuksista opintotoimistosta.

Sijainti

Inari

Opetusmuoto

Lähiopetus

Maksut

Lähihoitajana työskentelet perustason hoito-, huolenpito- ja kasvatustyössä. Työpaikkanasi voi olla terveyden- ja sairaanhoidon, vanhustenhuollon, mielenterveys- ja päihdetyön yksiköt, päiväkodit, kotipalvelu tai vammaispalvelut. Työsi on arjen sujumisessa auttamista ja tukemista, elämän eri vaiheissa mukana kulkemista.

Lähihoitajana teet ihmissuhdetyötä, kohtaat lapsia, nuoria, aikuisia ja ikäihmisiä monenlaisissa elämäntilanteissa. Työssäsi tärkeintä on asiakkaan aito kohtaaminen ja läsnäolo. Tarvitset valmiuksia sekä itsenäiseen työskentelyyn että toimimiseen moniammatillisen ryhmän jäsenenä.

Lisätietoja
Tea Niemelä

Tea Niemelä

opinto-ohjaaja, erityisopettaja 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi