Valikko
Hauki- ja ahvenpyydysten rakentaminen – koulutushanke Inarin kaupallisille kalastajille
EtusivuHankkeetPäättyneet hankkeetHauki- ja ahvenpyydysten rakentaminen

Hauki- ja ahvenpyydysten rakentaminen – koulutushanke Inarin kaupallisille kalastajille

Ajankohta: 1.3.2023-30.6.2023

 

Rahoitus: Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahasto Lapin kalaleaderin kiintiöstä (90 %) sekä Inarin kunta (10%)

 

Tavoite: Hankkeen päätavoite oli, että Inarin kaupalliset kalastajat oppivat tekemään ja korjaamaan hauen ja ahvenen kalastukseen tarkoitettuja pyydyksiä ja parantamaan kaupallisen kalastuksen kannattavuutta hyödyntämällä Inarijärven kasvaneita ahven- ja haukikantoja

 

Tulos:  Hankkeen myötä saavutettu pyydysrakennusosaaminen on mahdollistanut katiskoiden rakentamisen kustannustehokkaasti ja lisännyt pyydysrakentamista- ja korjaamisosaamista. Inarijärven hauki- ja ahvenkanta on lisääntynyt ja hanke edesauttoi sitä, että kalastajat ovat nopeasti pystyneet reagoimaan kalakannan muutoksiin ja hyödyntämään hankkeen oppeja kaupallisen kalastuksen kannattavuuden parantamisessa omassa yritystoiminnassaan.

emkvr.pngeu_osarahoittama.pngkalaleader.pnginarilogo.jpeg

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää