Valikko
Hygieniapassitentti
EtusivuPalvelutPassikoulutuksetHygieniapassitentti

Hygieniapassitentti

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisesta osaamisesta. Suomen elintarvikelain mukaan hygieniapassi tarvitaan, mikäli työntekijä käsittelee työssään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassi tarvitaan, mikä työskennellään esimerkiksi kahvilassa, ravintolassa, suurkeittiössä, kioskissa, pikaruokaravintolassa, elintarvikemyymälässä, päiväkodissa tai elintarvikkeita valmistavassa tehtaassa.

Hygieniapassi.pngHygieniapassi tulee hankkia viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia on edellytetty. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi nykyisen lainsäädännön mukaisesti. Hygieniapassijärjestelmää hallinnoi Ruokavirasto.

Hygieniapassitesti

Hygieniapassitestin kysymykset ovat sanallisia kysymyksiä, jotka ovat Ruokaviraston laatimia. Hygieniapassitesti koostuu 40 oikein / väärin -väittämästä.

Normaalissa hygieniapassitestissä (kielet suomi, ruotsi tai englanti) on 45 minuuttia aikaa vastata väittämiin ja testistä saa poistua aikaisintaan 20 minuutin kuluttua testin alkamisesta.

Tutkintonimike

Hygieniapassi

Alkaa

Tentti 12.4.2024 klo 14.

Laajuus

Hakuaika

Ilmoittautuminen 12.4. järjestettävään tenttiin 10.4. mennessä (Huom. haku sulkeutuu automaattisesti, kun paikat (15 kpl) on täytetty)

Jatkuva haku

Sijainti

Inarin toimipiste, Menesjärventie 4, 99870 Inari (huom. noudamme piha-alueen portilta)

Opetusmuoto

Maksut

Tentin hinta on 45 € sis alv 24 %.

Lisätietoja
Jyrki Jumisko

Jyrki Jumisko

lehtori, ravintola- ja catering-ala 040 723 7260 jyrki.jumisko@sogsakk.fi

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanslia

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanslia

040 723 7309 kanslia@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää