Valikko
Kansainvälinen yhteistyö
EtusivuTietoa meistäKansainvälinen yhteistyö

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on säilyttää ja kehittää saamelaisten ja muiden pohjoisten alkuperäiskansojen kieliä, kulttuuria ja perinteisiä elinkeinoja.

Poro ja poronhoito elinkeinona toimii yhdistävänä linkkinä

Kansainvälisen toiminnan kohdealueena on koko sirkumpolaarinen arktinen alue käsittäen Pohjoismaat, Venäjän, Kanadan ja Yhdysvallat (Alaska).

Poro ja poronhoito elinkeinona toimii yhdistävänä linkkinä pohjoisten kansojen keskuudessa. Vuonna 2007 perustetussa BEBO-järjestössä Saamelaisalueen koulutuskeskus toimii johtavana jäsenenä. Yhteistyötä tehdään lisäksi mm. käsitöiden, matkailun, median ja kielten parissa.

Saamelaisalueen koulutuskeskus on Arktisen yliopiston jäsenoppilaitos. Jäsenyyden myötä opiskelija- ja asiantuntijavaihtoja toteutetaan laajasti koko sirkumpolaarisella alueella. Opiskelijavaihdot ovatkin oleellinen osa kansainvälistä toimintaa.

University of Alaska Fairbanksin kanssa Saamelaisalueen koulutuskeskuksella on yhteistyösopimus poronhoidon koulutuksesta. Porotalousopettajamme toimii puolet vuodesta Alaskassa UAF:n apulaisprofessorina.

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää