Valikko
Davvisámegiella | Pohjoissaamen kieli

Davvisámegiella ja sámiid kultuvra - Pohjoissaamen kieli ja kulttuuri

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen pohjoissaamen kielen ja kulttuurin koulutus kestää vuoden ja on laajuudeltaan 60 opintopistettä (op). Koulutus koostuu pääasiassa pohjoissaamen kielen opinnoista, mutta niiden lisäksi on saamelaisen kulttuurin opintoja ja valinnaisia opintoja. Lisäksi on opintomatkoja ja kieliharjoittelu, joiden avulla opiskelijalla on mahdollisuus tutustua Saamenmaahan ja saamenkieliseen työelämään.

Oulun yliopiston Giellagas-instituutin ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen yhteistyö
Saamelaisalueen koulutuskeskuksen pohjoissaamen kielen opinnoilla voi hakea hyväksilukua Oulun yliopiston Giellagas-instituutin saame vieraana kielenä perusopinnoille.
Opintojen hyväksilukumahdollisuus on esimerkki Oulun yliopiston Giellagas-instituutin ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen yhteistyöstä. Yhteistyön kautta saamelaisalueella on mahdollista opiskella lähiopetuksena pohjoissaamen kielen yliopisto-opintoja. 
Oulun yliopiston Giellagas-instituutti

 
Koulutus on tarkoitettu kaikille pohjoissaamen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille
Koulutuksessa lähdetään liikkeelle pohjoissaamen kielen alkeista, joten aiempia saamen opintoja ei vaadita. Opetuskielenä on aluksi suomi ja opintojen edetessä pohjoissaame. Koulutuksen opetusohjelma on suunniteltu siten, että se sopii työelämässä saamen kielen ja kulttuurin osaamista tarvitseville sekä jatko-opintoja suunnitteleville.

 
Pohjoissaamen kieli ja kulttuuri 60 op | Kurssit
  • Pohjoissaamen kielen opinnot 45 op: Saame I 7 op, Saame II 7 op, Saame III 7 op, Saame IV 6 op, Saame V 6 op, Saame VI 6 op, Saamelainen kirjallisuus 2 op, Kieliharjoittelu I 2 op ja Kieliharjoittelu II 2 op
  • Saamelaisen kulttuurin opinnot 15 op: Johdatus saamelaiskulttuuriin 2 op, Inarinsaamen kieli ja kulttuuri 2 op, Koltansaamen kieli ja kulttuuri 2 op, Karvakenkien ompelu 3 op, Sisnatyö 2 op, Hopeatyö 2 op ja Puu-, luu- tai sarvityö 2 op

 

Tutkintonimike

Alkaa

10.8.2021

Laajuus

60 op

Hakuaika

23.2.-14.5.2021

Jatkuva haku

Sijainti

Saamelaisalueen koulutuskeskus, Inari

Opetusmuoto

Lähiopetuksena Inarissa

Maksut

Oulun yliopiston Giellagas-instituutin ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen yhteistyö

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen pohjoissaamen kielen opinnoilla voi hakea hyväksilukua Oulun yliopiston Giellagas-instituutin saame vieraana kielenä perusopinnoille.

Opintojen hyväksilukumahdollisuus on esimerkki Oulun yliopiston Giellagas-instituutin ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen yhteistyöstä. Yhteistyön kautta saamelaisalueella on mahdollista opiskella lähiopetuksena pohjoissaamen kielen yliopisto-opintoja. Pohjoissaamen kielen ja kulttuurin opintoja voi myös jatkaa Koutokeinossa Saamelaisessa korkeakoulussa.

Oulun yliopiston Giellagas-instituutti
Virtuaalikoulun kuvituskuva etäopettajasta ja tukihenkilöstä

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen virtuaalikoulu

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen virtuaalikoulu tarjoaa myös saamen kielen ja kulttuurin opintoja etäopetuksena. Tutustu pohjoissaamen kielen etäopetustarjontaan.

Virtuaalikoulun koulutustarjotin
Lisätietoja
Tea Niemelä

Tea Niemelä

opinto-ohjaaja, erityisopettaja 040 723 7201 tea.niemela@sogsakk.fi

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opintotoimisto

040 707 3793 opintotoimisto@sogsakk.fi