Valikko
Työvoimakoulutus
EtusivuHakijalleTyövoimakoulutus ja opiskelu työttömyysetuudella

Työvoimakoulutus

Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa järjestetään työvoimakoulutuksia, joihin hakeudutaan TE-palveluiden kautta. Työvoimakoulutuksena voi suorittaa ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintoja ja erikoisammattitutkintoja tai niiden osia. Lisäksi voidaan järjestää myös jatko- tai täydennyskoulutusta. Työvoimakoulutuksen opiskelijavalinta tapahtuu TE-palvelujen toimesta. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille. Lisätietoa Työmarkkinatori-sivustolta.

Tälle sivulle on koottu Saamelaisalueen koulutuskeskuksen järjestämät ja haussa olevat työvoimakoulutukset. Koulutuksia voi tulla tarjolle pitkin lukuvuotta, joten sivua kannattaa seurata säännöllisesti. Haussa olevia työvoimakoulutuksia markkinoidaan myös oppilaitoksen somekanavilla.

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna

Jos olet yli 25- vuotias, työttömänä tai työttömyysuhan alla, voit suorittaa ammatillisen tutkinnon, sen osia tai aikaisemmin kesken jääneen tutkinnon loppuun työttömyysetuudella tuettuna. Edellytys tälle on, että koulutus parantaa mahdollisuuttasi työllistyä.

Omaehtoiseen opiskeluun työttömyysetuudella haetaan jatkuvassa haussa ja päätöksen opiskelijaksi ottamisesta tekee Saamelaisalueen koulutuskeskus. Ota yhteyttä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa TE-toimistoosi, joka arvioi, parantaako koulutus ammattitaitoasi ja mahdollisuuksiasi työmarkkinoilla ja täyttyvätkö muut edellytykset omaehtoisen opiskelun tukemiselle. Lisätietoa Työmarkkinatori-sivustolta.    

Hakeutuminen ja koulutusneuvonta

Mikäli työvoimakoulutus tai omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella kiinnostavat, ota yhteyttä lähimpään TE-palvelujen toimistoon: https://tyomarkkinatori.fi/aluesivu
Hakeutumisesta sekä opintojen rahoituksesta saat lisätietoja myös TE-palvelujen työlinjan koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702. Koulutusneuvonta palvelee myös chatissa sekä Facebookissa: facebook.com/koulutusneuvonta.

Haussa olevat työvoimakoulutukset