Valikko
Saamelaisopetuksen digioppimisverkosto

Saamelaisopetuken digioppimisverkosto

Hankkeessa luotiin monialainen digitaalisia menetelmiä käyttää saamelaisopetuksen digioppimisverkosto, jonka tarkoituksena on koota yhteen saamelaisopetuksen asiantuntijoita. Saamelaisopetukselle on luotu keskitetty digitaalinen ympäristö, jossa jokainen jäseneksi liittynyt voi jakaa muille omia oppimateriaalejaan, valokuviaan, videoitaan, hyväksi havaitsemiaan linkkejä ja vinkkejä. Lisäksi jäsenet voivat keskustella saamelaisopetukseen liittyvistä menetelmistä, kokemuksista ja ideoista. Verkoston avulla asiantuntijuus, kokemukseen ja hiljaiseen tietoon perustuva osaaminen ja menetelmät jaetaan koordinoidusti saamelaisalueella kohderyhmissä toimivien kesken.

Saamelaisopetuksessa ei ole riittävästi perinteistä oppi- ja opetusmateriaalia, eikä myöskään digitaalista materiaalia. Puutteet ovat yleisessä tiedossa ja materiaalipula koskee niin perusopetusta kuin ammatillista ja lukiokoulutusta. Saamelaisopetuksen opettajat ovat esittäneet tarpeen yhteiselle digimateiraalin kehittämisalustalle sekä erilaisille kuva- ja videopankeille Saamelaisalueen koulutuskeskuksen aiempien hankkeiden yhteydessä.

Verkkoympäristön julkiseen osaan voi kuka tahansa tutustua linkistä, joka avautuu uuteen ikkunaan Saamelaisopetuksen digioppimisverkosto.

Tule mukaan jäseneksi, jos kuulut verkostomme kohderyhmään; olet esim. saamenkielinen opettaja tai opettajaopiskelija, saamenkielisten oppimateriaalien tekijä, saamen kielimestari tai muu saamelaisopetuksen toimija. Lisätietoja jäseneksi liittymisestä Saamelaisopetuksen digioppimisverkoston ympäristöstä.

 

Verkoston tapahtumia hankkeen aikana:

  • 1.10.2020 julkaistiin Saamelaisopetuksen digioppimisverkoston verkkoympäristö verkkotapahtumana (ei tallennetta).
    Julkaisusta mediassa: Yle Sápmi uutinen 23.9.2020 (linkki avautuu uuteen ikkunaan) ja YLE Sápmi tv-uutiset 24.9.2020 (linkki avautuu uuteen ikkunaan).
  • 1.-16.10.2020 järjestettiin verkkoympäristön bannerikilpailu saamenopetuksen oppilaille; lisätietoja ja voittajakuvat Saamelaisopetuksen digioppimisverkoston ympäristöstä (linkki avautuu uuteen ikkunaan),
  • 6.10.2020 toteutimme verkkoympäristön käyttäjäkoulutuksen verkoston jäsenille webinaarina. Tapahtumasta ei ole tallennetta.
  • 27.10.2020 toteutimme verkkoympäristön käyttäjäkoulutus verkoston jäsenille webinaarina. Tapahtumasta ei ole tallennetta.

Toteutus

Saamelaisopetuksen digioppimisverkoston rakentamisessa olivat mukana Enontekiön, Utsjoen, Inarin ja Sodankylän kuntien kehittäjäopettajat.

Kehittäjäopettajat:

Hanna-Maaria Kiprianoff

Emilia Nieminen

Hellin Pietikäinen

Milla Pulska

Miira Suomi

 

Tekninen toteutus:

Tarja Huhtala

 

Koordinoija:

Unni Länsman

Saamelaisopetuksen digioppimisverkosto (Peda.net-ympäristö)

Arktista pedagogiikkaa 2, saamelaisopetuksen digiverkosto -hankkeen logo

 Saamelaisalueen koulutuskeskuksen nelikielinen logo  Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020  suomenkielinen logo

Euroopan sosiaalirahaston suomenkielinen sininen lippulogo

Lapin yliopiston logo
  
  
  
  
Utsjoen kunnan vaakuna Inarin kunnan nelikielinen sarvilogo Enontekiön kunnan vaakuna Sodankylän kunnan vaakuna
       
    Suomen Saamelaiskäräjien nelikielinen logo  Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen logo 

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää