Valikko
Etävälinevaatimukset etäopetuksessa
EtusivuVirtuaalikouluTukipalvelutEtävälinevaatimukset etäopetuksessa

Etäopiskelua varten tarvitset tietokoneen, internet-yhteyden, web-kameran ja USB-headsetin. Lisäksi opinnoissa käytetään pilvipalveluita ja muita hyödyllisiä verkkosovelluksia.

Microsoft Teams ja Adobe Connect ovat oppimislaustoja joiden, avulla oppitunteja voidaan pitää reaaliajassa internetissä. Suosittelemme asentamaan aina työpöytäsovelluksen, jotta oppimisalusta toimisi parhaalla mahdollisella tavalla. Luokkahuoneeseen siirrytään suoralla internet-linkillä. Oppimisalusta mahdollistaa seuraavat toiminnot:

  • Reaaliaikainen puhe- ja videoyhteys
  • Esitysten ja asiakirjojen jakaminen ja näyttäminen luokkahuoneessa olijoille (myös opiskelijat voivat jakaa asiakirjoja ja esityksiä)
  • Pienimuotoisten galluppien ja testien järjestäminen
  • Reaaliaikainen chatti
  • Luentojen tallennus, jolloin poissa ollut opiskelija voi katsella tallenteen jälkikäteen  

Tekniset ohjeet etä-, verkko- ja monimuoto-opiskeluun

Tekniset ohjeet etä-, verkko- ja monimuoto-opetukseen opettajalle

Liittymisohje Teams-luennolle

Adobe Connect ohje opettajalle

Adobe Connect ohje opiskelijalle

Moodle on ei-reaaliaikainen oppimisalusta, jota käytetään Adobe Connect- tai Microsoft Teams-oppimisalustalla tapahtuvan opiskelun tukena. Oppimateriaalien jakaminen, tehtävien annot ja palautukset sekä opiskelun edistymisen seuranta tapahtuvat Moodlen kautta. Tämän lisäksi Moodlesta löytyy mm. keskustelualueita ja ajankohtaista-palsta. Moodle sisältää mm. seuraavia toimintoja:

  • Oppimateriaalien ja aineistojen jakaminen
  • Tiedotus
  • Tehtävien palautus
  • Sanakokeiden ja tenttien järjestäminen
  • Keskustelualueet

Moodle -tunnusten tilaaminen tapahtuu etäopetuksen tukihenkilöltä.

Ohje Moodleen kirjautumiseen sekä unohtuneen salasanan vaihtamiseen

headset.PNGusb.jpg

"Headset" tarkoittaa kuulokemikrofoni -yhdistelmää. USB-headset on välttämättömyys etäopiskelussa, jotta oppilaiden ja opettajan välinen kommunikointi onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Etäopiskelussa tarvitset myös tietokoneen ja internet-yhteyden. Tietokoneeksi käy kannettava tai pöytäkone.

Suosittelemme järjestämään tietokoneeseen mahdollisimman vakaan ja laadukkaan internet-yhteyden. Pyri siihen, että muut eivät käytä kotiverkkoa samaan aikaan etäluentojesi aikana. Varmista etäluennon aikana, että sinulla on vain tarvitsemasi sovellukset auki.

Ennen etäopiskelun aloitusta asenna koneellesi vaadittava saamen näppäimistö. Linkki saamen näppäimistön asennusohjeisiin:

Ota yhteyttä tukipalveluun
Käytettävissä arkisin

Käytettävissä arkisin

ma-pe klo 8.30-15.30 0295 333 555 ict-tuki@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää