Valikko
Ravintola- ja catering-alan tutkinnot
">

Ravintola- ja catering-ala

Olemme koonneet tälle sivulle eri opintokokonaisuuksia, joita voit suorittaa ravintola- ja catering-alalla. Sinun on mahdollista suorittaa joko koko perustutkinto tai yksittäisiä tutkinnon osia. Voit hakea koulutuksiin ympäri vuoden oppilaitoksemme jatkuvassa haussa.

Kysy rohkeasti lisää!

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Kokkiopinnoissa opiskelijat käyttävät ruoanvalmistukseen paljon lähialueen puhtaita ja korkealaatuisia raaka-aineita, kuten poroa, kalaa, marjoja ja sieniä. Paikallisten raaka-aineiden hankinnassa opiskelijat ovat myös itse aktiivisesti mukana.

Perusopintojen lisäksi opiskelijat pääsevät hiomaan taitojaan yhteistyökumppaneiden tilaustöissä sekä oppilaitoksen juhlissa ja tapahtumissa.

Kehitysmahdollisuudet ammatissa ovat lähes rajattomat. Opiskelijamme ovat olleet työelämässä oppimassa Pohjois-Lapin lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja tietysti ympäri Suomea. Ravintola-alalle kouluttautuneille on tarjolla runsaasti työmahdollisuuksia erityisesti pohjoisen hotelli- ja ravintola-alan yrityksissä.

Tutkintonimike

Kokki

Alkaa

10.8.2023

Laajuus

180 osp

Hakuaika

Jatkuva haku

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen jatkuvassa haussa voi hakea ympäri vuoden. Kysy aloittamismahdollisuuksista opintotoimistosta.

Sijainti

Inari

Opetusmuoto

Lähiopetus

Maksut

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, tarjoilija

Tarjoilijaopinnoissa opiskellaan asiakaspalvelua ja myyntiä sekä ruokien ja juomien tarjoilua. Opiskelijoiden asiakaspalvelu- ja kielitaito vahvistuu, kun työpaikoilla palvellaan kansainvälisiä matkailijoita.

Perusopintojen lisäksi opiskelijat pääsevät hiomaan taitojaan yhteistyökumppaneiden tilaustöissä sekä oppilaitoksen juhlissa ja tapahtumissa

Kehitysmahdollisuudet ammatissa ovat lähes rajattomat. Opiskelijamme voivat opiskella työpaikoilla Pohjois-Lapin lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja tietysti ympäri Suomea. Ravintola-alalle kouluttautuneille on tarjolla runsaasti työmahdollisuuksia erityisesti pohjoisen hotelli- ja ravintola-alan yrityksissä.

Työskentely ravintola-alalla on monipuolista, vaihtelevaa ja antoisaa. Vaihtelevat työtehtävät pitävät mielen virkeänä, eikä vastaan tule kahta samanlaista päivää.

Tutkintonimike

Tarjoilija

Alkaa

10.8.2023

Laajuus

180 osp

Hakuaika

Jatkuva haku

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen jatkuvassa haussa voi hakea ympäri vuoden. Kysy aloittamismahdollisuuksista opintotoimistosta.

Sijainti

Inari

Opetusmuoto

Lähiopetus

Maksut

Tutkinnon osat

Voit suorittaa Saamelaisalueen koulutuksessa ravintola- ja catering-alalta myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on erinomainen tapa parantaa ammatillista osaamistasi sekä opiskella työllistymistä parantavia taitoja.

Työskentely ravintola-alalla on monipuolista, vaihtelevaa ja antoisaa. Vaihtelevat työtehtävät pitävät mielen virkeänä, eikä vastaan tule kahta samanlaista päivää.

Koulumme uusi opetuskeittiö valmistui 2018, joten oppimisympäristöt ovat erinomaiset.

Kysy rohkeasti lisää ravintola- ja catering-alan lehtoriltamme Jyrki Jumiskolta!jyrki.jumisko@sogsakk.fi+358 40 723 7260

Lisätietoja