Valikko
Toiminta Utsjoella

Toiminta Utsjoella

24.2.2017 Utsjokisuun koulun opettajat saivat koulutuksen tarvitsemiinsa tieto- ja viestintävälineisiin henkilökohtaisena ohjauksena.

2.2.2017 Arktista pedagogiikkaa -hanke oli mukana Utsjoki-päivän dokumentoissa. Opettaja ja oppilaat oppivat kuvaamaan iPadilla tapahtumaa ja sen, miten kuvia ja videdoita voidaan jatkossa hyödyntää.

10.12.2016 Arktista pedagogiikkaa -hanketyöntekijä osallistui Áilegas-keskuksen toteuttamaan pelisuunnittelutyöpajaan, jossa luennoitsijana oli Ludocraftin toimitusjohtaja Tony Manninen. Hän kertoi pelien rakenteesta, suunnittelusta ja psykologiasta.

Utsjoen Áilegas-keskuksen pelitapahtuma järjestettiin 19.11.2016 klo 12-15 osana kansainvälistä peliviikkoa. Arktista pedagogiikkaa -hankkeen projektityöntekijä Kalle Sulkamo pääsi sukeltamaan pelimaailmaan yhdessä noin 30 utsjokelaisen lapsen ja aikuisen kanssa.

Tapahtumassa oli tarjolla pelaamista moneen makuun; perinteisiä lautapelejä, Pro Pilkki- ja Slither.io -pelit sekä XBOX:n kineettisiä pelejä keilaamisesta kiipeilyyn. Myös Rosan koodia ratkottiin. Tunnelma tapahtumassa oli iloinen ja innostunut - myös vanhemmat osallistuivat aktiivisesti pelaamiseen lastensa apuna.

Tapahtuman jälkeen on hyvä jatkaa opetuksen pelillistämistä yhdessä Utsjoen kumppanien kanssa.

Kenkia_Ailigas_talossa191120162.jpg

19.11. Áilegas-talon eteiseen jäi vain kasa kenkiä, kun käyttäjät riensivät pelaamaan. Kuva Kalle Sulkamo.8.9.2016 Kohti uutta opettajuutta ja monimuotoista oppimista - koulutustilaisuus

Arktista pedagogiikkaa –hankkeen koulutustilaisuus Utsjoen opettajille. Tilaisuudessa tutustuttiin uusiin saamen kielen ja kulttuurin huomioiviin pedagogisiin ratkaisuihin ja tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön mahdollisuuksiin. Kouluttajina tilaisuudessa olivat apulaisprofessori Pigga Keskitalo (Sámi Allaskuvla / Lapin yliopisto) ja yliopistonlehtori Päivi Rasi (mediakasvatus, Lapin yliopisto) sekä hankkeesta projektikoordinaattori Irmeli Moilanen ja projektityöntekijä Kalle Sulkamo.

 sakk_vaaka.jpg  vipuvoimaa-high70.jpg eu_sosiaalirahasti-high70.jpg Lapin_yliopiston_logo.png
 
 
 
 
Utsjoki_logo-high70.jpg Inari_Logo_SaameSin-high70.jpg Enontekio_high70.jpg ELY_logo_high70.jpg


koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää