Valikko
Pohjoissaamen kieli I-II, perus- ja keskitaso

Pohjoissaamen kieli I-II, perus- ja keskitaso

Opintokokonaisuus on suunnattu ensisijaisesti Enontekiön ja Utsjoen kunnan alueella työssään saamen kieltä tarvitseville tai työllisyysmahdollisuuksiaan parantaville henkilöille. Kurssille voidaan ottaa myös muita hakijoita, jos opintopaikat eivät täyty ensisijaisista hakijoista.

Opintokokonaisuus (30 op eli 400 h) sisältää pääosin etäopetusta Adobe Connect -virtuaaliluokassa ja itsenäisesti suoritettavia verkko-oppitunteja. Näiden lisäksi järjestetään pakolliset lähiopetusjaksot samaan aikaan Enontekiön Hetassa ja Utsjoella syksyllä 2019 ja keväällä 2020. Opiskelijoilla on myös kaksi samanaikaista ryhmätyöpäivää Hetassa ja Utsjoella erikseen sovittavana ajankohtana.

Tavoitteet

Koulutuksen kielellisenä tavoitteena on antaa opiskelijoille hyvä kirjallinen ja suullinen taito pohjoissaamen kielessä, valmiudet käyttää saamen kieltä erilaisissa arkielämän viestintätilanteissa ja suorittaa yleisten kielitutkintojen saamen kielen keskitason tutkinto. Saamen kielen tutkinto järjestetään kerran vuodessa keväisin.

Koulutuksen tavoitteena on myös antaa opiskelijoille tietoa saamelaisten historiasta, saamelaisesta perinteistiedosta, nykykulttuurista ja yhteiskunnallisista erityispiirteistä, jotka liittyvät saamelaisten asemaan vähemmistö- ja alkuperäiskansana.

Tutkintonimike

Alkaa

19.8.2019 klo 10.00-12.30

Laajuus

30-37 op (kesto yksi lukuvuosi)

Hakuaika

Hakuaika on päättynyt 31.5.2019

Jatkuva haku

Sijainti

Opetusmuoto

etäopetus, itsenäiset verkko-oppitunnit ja lähiopetusjaksot

Maksut

Koulutus on maksuton, mutta mikäli osanottaja keskeyttää opinnot, perimme 250 euron keskeyttämismaksun koulutuksen järjestämiskuluihin.

Lisätietoja
Tiisu-Maria Näkkäläjärvi

Tiisu-Maria Näkkäläjärvi

suunnittelija, virtuaalikoulu 040 378 0304 virtuaali@sogsakk.fi

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanslia

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen kanslia

040 723 7309 kanslia@sogsakk.fi

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää