Valikko
Lapin TE-live kävi tutustumassa kokkiopintoihin - katso tallenne!
EtusivuTietoa meistäLapin TE-live kävi tutustumassa kokkiopintoihin - katso tallenne!
2.4.2024

Lapin TE-live kävi tutustumassa kokkiopintoihin - katso tallenne!

kokit.jpg

TE-live kävi Inarin toimipisteessämme kuvaamassa ja teki juttua ravintola- ja catering-alan perustutkintokoulutuksestamme, johon on mahdollista perustutkinnon hakeutua myös työvoimakoulutuksena. Työvoimakoulutus on työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa tai työllisyyden kuntakokeilussa.

Ravintola- ja catering-alan opinnoissa otat haltuusi ravitsemispalveluissa toimimisen ja lounas- ja annosruokien valmistuksen. Lisäksi opit asiakaspalvelutaitoja, perehdyt matkailualaan ja saamelaisalueen erityispiirteisiin sekä pääset verkostoitumaan ravintola-alan toimijoiden kanssa. Koulutuksen myötä aukeaa useita eri uramahdollisuuksia esimerkiksi henkilöstöravintoloissa, pubeissa, kahviloissa, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksissä ja yökerhoissa.

Lähetyksessä Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ravintola- ja catering-linjan tuntiopettaja Anne Tervaniemi kertoo lisää opinnoista ja opinto-ohjaaja Tea Niemelä kertoo oppilaitoksesta sekä käytännön järjestelyistä. Lisäksi opiskelija Toni kertoo kokemuksestaan, kun hän aloitti opinnot viime syksynä. Lapin TE-palveluiden koulutusasiantuntija Tuula Pekkala on mukana lähetyksessä selventämässä työvoimakoulutukseen liittyviä asioita.

Katso tallenne alla olevasta linkistä ja samalla myös kaikki muut haussa olevat työvoimakoulutuksemme, joiden hakuaika päättyy 3.5..
Linkki TE-liven tallenteeseen

Haussa oleva työvoimakoulutus - Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi)

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää