Valikko
Senaatti-kiinteistöt käynnistää Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa peruskorjaus- ja uudistustyöt
EtusivuTietoa meistäSenaatti-kiinteistöt käynnistää Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa peruskorjaus- ja uudistustyöt
19.6.2023

Senaatti-kiinteistöt käynnistää Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa peruskorjaus- ja uudistustyöt

remppa.jpg

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen (SAKK) perusparannus- ja Paja-rakennuksen uudisrakennushanke Inarissa etenee suunnitellusti. Hankkeen rakennuttajana toimiva Senaatti-kiinteistöt ja rakennus- ja pääurakoitsijaksi valittu Juto Rakennus Oy allekirjoittivat hankkeen urakkasopimuksen, ja rakennustyöt käynnistyvät saman tien.

Pääkoulun hankkeessa tehdään sekä korjaus- että parannustoimenpiteitä. Teknisten korjaustöiden lisäksi koulurakennuksessa toteutetaan toiminnallisia muutoksia, kuten opetustilojen uudelleensijoittelua uusia oppimisympäristöjä mukaillen. Myös esimerkiksi nahankäsittelytilat uudistetaan kokonaan. Nahkamuokkaamolle ja takomolle rakennetaan uusi noin 240 brm2 kokoinen Paja-rakennus.  Pääkoulun rakennushankkeessa panostetaan erityisesti laadukkaan sisäilman varmistamiseen. Muutostyöt toteutetaan vaiheittain siten, että opetus oppilaitoksessa toimii koko hankkeen ajan. Muutostyöt alkavat alkukesästä 2023 ja valmista on alkuvuonna 2025.

”Odotamme innolla ajanmukaisia, viihtyisiä ja terveysturvallisia tiloja. Olemme siirtyneet remontoitavilta alueilta toisiin tiloihin ja se on sujunut hyvin. Jokaiselle on löytynyt työskentelytila, ja henkilöstö on osallistunut aktiivisesti muuttojärjestelyihin. Rakennustöiden aikana tulee oppilaitoksen arjen toimintaan myös pieniä muutoksia. Esimerkiksi ateriapalveluina opiskelijoille tarjotaan jatkossa aamiainen, lounas ja välipala”, rehtori Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen kertoo.

Rakennushankkeessa uudistetaan myös SAKK työtiloja ja toteutetaan rakennus-, LVI- ja sähköteknisiä korjaus- ja uudistamistoimenpiteitä. ”Erityisesti kiinnitetään huomiota hyvien sisäolosuhteiden varmistamiseen, valaistukseen ja akustiikka- ja turvallisuusratkaisuihin sekä energiatehokkuuteen. Hankkeen aikana kiinnitetään huomioita myös hiilijalanjälkeen ja mm. purkumateriaalien kierrätykseen Senaatin ympäristötavoitteiden mukaisesti”, toteaa Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Miikka Teppo.

SAKK hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehti Hannu Voutilainen, Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy Rovaniemeltä ja rakennuttajana toimii Senaatti-kiinteistöt.  LVI-urakoitsijana toimii LVI-Vanhatalo Oy ja sähköurakoitsijana Keskus-Veljet Oy.

Senaatti-kiinteistöjen hallitus teki hankkeen investointipäätöksen helmikuussa 2023. Rakennushankkeen kustannusarvio on 10,8 milj. euroa (alv 0 %).

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen (SAKK) pääkoulurakennus (2 731 brm2) sijaitsee Inarissa. Pääkoulurakennus osat ovat otettu käyttöön vuosina 1981 ja 1992 sekä 2018, jolloin valmistui koulun laajennus ns. ”Liisanpuoli” (836 brm2). SAKK:n opiskelijämäärä on noin 150 opiskelijaa, mutta erilaisen koulutustoiminnan kautta opiskelijoita vuositasolla on kaiken kaikkiaan noin 1 500.

Lisätietoja:

Senaatti-kiinteistöt: rakennuttajapäällikkö Miikka Teppo, miikka.teppo@senaatti.fi puh. 040 180 0929

SAKK: rehtori Eeva-Liisa Rasmus-Moilanen eeva-liisa.rasmus-moilanen@sogsakk.fi puh. 050 571 9562

 

Tiedostot

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää