Valikko
Sote-alan inarinsaamen kielen ja kulttuurin koulutus / etäinfo ke 13.4. klo 16-17
EtusivuTietoa meistäSote-alan inarinsaamen kielen ja kulttuurin koulutus / etäinfo ke 13.4. klo 16-17
12.4.2023

Sote-alan inarinsaamen kielen ja kulttuurin koulutus / etäinfo ke 13.4. klo 16-17

340278477_1379914422857135_2008880795449739017_n.jpg

Sote-alan työntekijä tai opiskelija! Haluatko oppia uuden työkielen ja kohdata inarinsaamenkieliset asiakkaat heidän äidinkielellään? Tarvitsetko rohkaisua inarinsaamen kielen puhumiseen? Tai kiinnostaako työskentely pohjoisessa? Hae sote-alalle suunnattuihin saamen kielen opintoihin 10.4.–15.5.2023. Opinnot alkavat syksyllä 2023 ja ne järjestetään monimuotoisesti.

Oulun yliopiston Giellagas-instituutti ja Saamelaisalueen koulutuskeskus aloittavat elokuussa 2023 inarinsaamen kielen ja kulttuurin opinnot sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle, alan opiskelijoille ja alan tutkinnon suorittaneille.
Opintojen tarkoituksena vahvistaa saamenkielisen sosiaali- ja terveysalan henkilöstön ammatillista kielitaitoa sekä kouluttaa suomenkielisestä sote-alan henkilöstöstä saamenkielisiä, saamelaiskulttuuria tuntevia ammattilaisia.
Haku opintoihin on käynnissä ja päättyy 15.5.2023.

Hakuohjeet opintoihin

 Sote-alan saamen kielen ja kulttuurin koulutukset | Oulun yliopisto

Opinnot alkavat syksyllä 2023.
Perusopinnot alkavat inarinsaamen kielen alkeista je ne vaativat täyspäiväistä opiskelu. Opiskelut järjestetään mahdollisuuksien mukaan hybridinä ja monimuoto-opintoina. Osa kursseista vaatii läsnäoloa Inarissa.
Koulutus on opiskeljoille maksutonta.
Opinnot koostuvat inarinsaamen sote-alan perusopinnoista 25 op ja aineopinnoista 35 op.
19.4.2023 pidetyn webinaarin tallenne aiheeseen liittyen löytyy linkistä https://dreambroker.com/channel/javxdgcp/18fyotj0
Sosiaali- ja terveysalan saamen kielen ja kulttuurin koulutus -hanke (2023-2026) on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Hanke järjestää myös pohjoissaamen sote-alan opinnot ja koltansaamen perusopinnot, joista vastaa Oulun yliopiston Giellagas-instituutti. Lisätietoa hankkeesta löydät
Voit kysyä opinnoista projektipäällikkö Anna-Liisa Väyryseltä (anna-liisa.vayrynen[a]oulu.fi /029 488 3451, +358 50 4721 499)
koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää