Valikko
Voimakas poro & kaunis luonto -valokuvanäyttely on esillä Hopealammella
EtusivuTietoa meistäVoimakas poro & kaunis luonto -valokuvanäyttely on esillä Hopealammella
7.10.2020

Voimakas poro & kaunis luonto -valokuvanäyttely on esillä Hopealammella

Voimakasporokaunisluonto_INARI_suomi_9.10.jpg

Tammikuussa 2020 avattu valokuvanäyttely on viety Saamelaisalueen koulutuskeskuksen luontaistalouden kehittämisyksikköön Hopealammelle. Valokuvanäyttelyä olivat mukana kokoamassa koulutuskeskuksen porotalous- ja luonto-ohjaajaopiskelijat.

Valokuvat esittelevät Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ammattialoja, työn arkea sekä elämää näissä ammateissa. Poronhoitajaopiskelijoiden työnkuva koostuu pääosin poronhoidosta ja siihen liittyvistä erilaisista työtehtävistä ja vuodenaikaistöistä. Luonto-ohjaajaopiskelijat ovat monipuolisesti tekemisissä luonnon kanssa ja koulutus antaa valmiuksia työskennellä esimerkiksi luonto-ohjaustehtävissä. 

Luonto-ohjaajaopiskelija Mika Lustig kertoo: “Syksyn 2019 aikana olemme muun muassa opetelleet kalastusta kaupallisen kalastuksen näkökulmasta, erilaisia luonnossa selviytymisen taitoja, suunnistusta sekä teltassa yöpymistä. Lisäksi olemme tutustuneet paikallistuntemukseen sekä paikalliseen kulttuuriin.”

Opiskelijoiden mukaan metsässä oleminen, luonto, ulkoilu ja porot ovat parhaita asioita näillä aloilla. Poronhoitajaopiskelija Niilo Vitikka toteaa: “Parasta on, kun saa olla metsässä pidempään kuin kaksi päivää.” Näyttelyssä näet hetkiä opiskelijoiden arjesta pohjoisessa, joka näyttäytyy vaihtelevana, värikkäänä ja mielenkiintoisena. Kuvat ovat samalla herkkiä, mutta niissä on myös huumoria mukana. 

Valokuvanäyttely on yksi osa Arktista pedagogiikkaa II, saamelaisopetuksen digiverkosto -hankkeen tuloksia. Valokuvanäyttelyn ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat, kuvat ovat koottu Saamelaisalueen koulutuskeskuksen porotalous- ja luonto-ohjaajaopiskelijoiden ottamista kuvista.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen porotalous- ja luonto-ohjaajaopiskelijoita ovat Mika Lustig, Minna Haapanen, Eva Alonen, Aile-Maria Karvonen, Henry Haataja, Rebekka Madisson, Fasku-Oskal Magga, Niilo Vitikka ja Pauliina Kumpula.

Näyttely avattiin Inarissa 21.1.2020 ja Rovaniemellä Lapin yliopistolla 27.1.2020.

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opiskelijat olivat opintomatkalla Rovaniemellä avajaisten yhteydessä. Näyttelyn yhteistyökumppanina oli Lapin yliopiston Kulttuurisensitiivinen opinpolku (ESR) -hanke.

 

Arktista_pedagogiikkaa_II_logo_tekstilla.jpg

VipuvoimaaEU_2014_2020_suomi_väri.png EU_ESR_suomi_väri.png

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää