Valikko
Voimakas poro ja kaunis luonto -näyttely
EtusivuVirtuaalikouluAjankohtaistaVoimakas poro ja kaunis luonto -näyttely
14.1.2020

Voimakas poro ja kaunis luonto -näyttely

Näyttely esillä Inarissa ja Rovaniemellä.

Voimakasporokaunisluonto_juliste_INARI_verkkoon.jpg

 

Saamelaisalueen koulutuskeskus, Menesjärventie 4, 99870 Inari. Avajaiset 21.1.2020 kello 15.00. Näyttely esillä 21.2.2020 asti, jonka jälkeen näyttely sijoitetaan Saamelaisalueen koulutuskeskuksen Hopialammen yksikköön pysyvästi.
Rovaniemi, Lapin yliopisto, F-siipi, Galleria Kajo (4. krs). Avajaiset 27.1.2020 kello 18.00. Näyttely esillä 28.1.–13.2.2020.

 

Valokuvanäyttelyssä esitellään Saamelaisalueen koulutuskeskuksen poronhoitajan ja luonto-ohjaajan koulutusohjelmien oppimisprojektin satoa. Näyttelyprojektin ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat. Projekti perustuu Euroopan sosiaalira-haston rahoittamaan Arktista pedagogiikkaa II – saamelaisopetuksen digiverkosto -hankkeeseen, jossa etsitään opiskelijalähtöisiä ammattiopintojen toteutustapoja. Projektia on tehty yhteistyössä Kulttuurisensitiivinen opinpolku (ESR) -hankkeen kanssa.
Valokuvat esittelevät Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ammattialoja, työn arkea sekä elämää näissä ammateissa. Poronhoitajaopiskelijoiden työnkuva koostuu pääosin poronhoidosta ja siihen liittyvistä erilaisista työtehtävistä ja vuodenaikaistöistä. Luonto-ohjaajaopiskelijat ovat monipuo-lisesti tekemisissä luonnon kanssa ja koulutus antaa valmiuksia työskennellä esimerkiksi luontoohjaustehtävissä. Luonto-ohjaajaopiskelija Mika Lustig kertoo: “Syksyn 2019 aikana olemme muun muassa opetelleet kalastusta kaupallisen kalastuksen näkökulmasta, erilaisia luonnossa selviytymisen taitoja, suunnistusta sekä teltassa yöpymistä. Lisäksi olemme tutustuneet paikallistun-temukseen sekä paikalliseen kulttuuriin.” Opiskelijoiden mukaan metsässä oleminen, luonto, ulkoilu ja porot ovat parhaita asioita näillä aloilla. Poronhoitajaopiskelija Niilo Vitikka toteaa: “Parasta on, kun saa olla metsässä pidempään kuin kaksi päivää.”
Näyttelyssä näet hetkiä opiskelijoiden arjesta pohjoisessa, joka näyttäytyy vaihtelevana, värikkäänä ja mielenkiintoisena. Kuvat ovat samalla herkkiä, mutta niissä on myös huumoria mukana.

Yhteystiedot
Tutkijat Pigga Keskitalo pigga.keskitalo@ulapland.fi puh. 0404844153 ja Satu-Maarit Frangou satu-maarit.frangou@ulapland.fi, hankekoordinaattori Unni Länsman unni.lansman@soggsakk.fi sekä kuvataidekasvatuksen opiskelijat Mari Parpala mparpala@ulapland.fi Emmi Kinnunen em-kinnunen@ulapland.fi Reetta Breilin rbreilin@ulapland.fi.

Näyttelyyn osallistuvat opiskelijat
Mika Lustig, Minna Haapanen, Eva Alonen, Aile-Maria Karvonen, Henry Haataja, Rebekka Madisson, Faskuoskal Magga, Niilo Vitikka ja Pauliina Kumpula.

 

Hankkeesta lisää osoitteessa: www.sogsakk.fi/arktistapedagogiikkaa2


koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää