Valikko
Vuosi 2023 on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen juhlavuosi
EtusivuTietoa meistäVuosi 2023 on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen juhlavuosi
18.4.2023

Vuosi 2023 on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen juhlavuosi

aloitus.png Sogsakk juhlavuoden video
Kutsu.jpg Kutsu

Juhli kanssamme! 🥳😍 Kaikille avoin juhla Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa klo 13 ja avoimet ovet klo 9-12.30 Inarin pääkoululla 19.4.2023. Tervetuloa!

Keskiviikkona 19.4. tärähtää! 🥳🤩💛 Jälkeen pitkän talven ja kevätauringon jo helliessä meitä on aika juhlia, yhdessä! 🌞🎉 Juhlan teema on oppilaitoksen 45-vuotinen toiminta, Inarin opiston historia 70 vuotta ja Inarin kotitalouskoulun historia 100 vuotta. (Katso! https://youtu.be/ohnG8QzcRKg)
Juhlapäivä alkaa pääkoululla avoimien ovien häppeningillä klo 9-12.30. Paikalla eri alojen opettajamme ja opiskelijamme ovat keksineet vierailijoille monenlaista puuhaa ja nähtävää niin Lassinkodassa kuin pääkoulun useissa eri tiloissa. Tule rohkeasti tutustumaan, kyselemään, muistelemaan, ihmetelemään ja kohtaamaan!
Avoimista ovista siirrymme Sajoksen juhlavaan pääjuhlaan, joka alkaa klo 13.00. Juhlassa kuulemme puheita koulutuksen merkityksestä saamelaisalueella jo kuluneen 💯:n vuoden aikana, näemme oppilaitoksessamme tuotetun lyhytelokuvan ja pääsemme nauttimaan mm. henkilökunnan bändin, Valtion virkamiehet, koivuhuilun ja uskomattomien kitarasoolojen maustamaa joikua, kerrassaan mahtavaa soitantaa! 🤗🎤🎸🎹🎼
Juhlan jälkeen kaikki ovat yhä tervetulleita kakkukahveille pääkoululle. 🍰☕️
Kutsu on kaikille avoin. Aivan erityisesti haluamme toivottaa tervetulleeksi entiset SAKK:n työntekijät!
🎯Klo 13 alkavaa pääjuhlaa voi seurata myös etänä ao. linkistä
Tervetuloa! Bures boahtin! Tiervâpuáttim! Tiõrv pueʹttem!

 

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáš (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää