Valikko
Vuosi 2023 on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen juhlavuosi
EtusivuTietoa meistäVuosi 2023 on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen juhlavuosi
18.4.2023

Vuosi 2023 on Saamelaisalueen koulutuskeskuksen juhlavuosi

aloitus.png Sogsakk juhlavuoden video
Kutsu.jpg Kutsu

Juhli kanssamme! ūü•≥ūüėć Kaikille avoin juhla Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa klo 13 ja avoimet ovet klo 9-12.30 Inarin p√§√§koululla 19.4.2023. Tervetuloa!

Keskiviikkona 19.4. t√§r√§ht√§√§! ūü•≥ūü§©ūüíõ J√§lkeen pitk√§n talven ja kev√§tauringon jo helliess√§ meit√§ on aika juhlia, yhdess√§! ūüĆěūüéČ Juhlan teema on oppilaitoksen 45-vuotinen toiminta, Inarin opiston historia 70 vuotta ja Inarin kotitalouskoulun historia 100 vuotta. (Katso! https://youtu.be/ohnG8QzcRKg)
Juhlapäivä alkaa pääkoululla avoimien ovien häppeningillä klo 9-12.30. Paikalla eri alojen opettajamme ja opiskelijamme ovat keksineet vierailijoille monenlaista puuhaa ja nähtävää niin Lassinkodassa kuin pääkoulun useissa eri tiloissa. Tule rohkeasti tutustumaan, kyselemään, muistelemaan, ihmetelemään ja kohtaamaan!
Avoimista ovista siirrymme Sajoksen juhlavaan p√§√§juhlaan, joka alkaa klo 13.00. Juhlassa kuulemme puheita koulutuksen merkityksest√§ saamelaisalueella jo kuluneen ūüíĮ:n vuoden aikana, n√§emme oppilaitoksessamme tuotetun lyhytelokuvan ja p√§√§semme nauttimaan mm. henkil√∂kunnan b√§ndin, Valtion virkamiehet, koivuhuilun ja uskomattomien kitarasoolojen maustamaa joikua, kerrassaan mahtavaa soitantaa! ūü§óūüé§ūüéłūüéĻūüéľ
Juhlan j√§lkeen kaikki ovat yh√§ tervetulleita kakkukahveille p√§√§koululle. ūüćį‚ėēÔłŹ
Kutsu on kaikille avoin. Aivan erityisesti haluamme toivottaa tervetulleeksi entiset SAKK:n työntekijät!
ūüéĮKlo 13 alkavaa p√§√§juhlaa voi seurata my√∂s et√§n√§ ao. linkist√§
Tervetuloa! Bures boahtin! Tierv√Ępu√°ttim! Ti√Ķrv pue Ļttem!

 

koulutustarjonta-banneri.jpg Hakijalle

Sakk:sta valmistuu todellisia työelämän taitajia. Järjestämme koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Yrityksille ja yhteisöille tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta sekä kehittämispalveluita.

Lue lisää
opiskelijalle.jpg Opiskelijalle

Tervetuloa opiskelemaan Sakk:een! Opiskelijalle osioon on koottu tietoja, jotka auttavat sinua opintojen aikana arjen käytännöistä selviytymiseen ja onnistumiseen opinnoissasi.

Lue lisää
Artesaani_vaaka.jpg Hankkeet

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen käynnissä olevat ja päättyneet hankkeet.

Lue lisää
palvelut.jpg Palvelut

Sakk tekee tiivistä yhteistyötä alueen yritysten ja muiden työelämän organisaatioiden kanssa. Kehitämme aktiivisesti palvelujamme tarjotaksemme ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Tarjoamme laajan valikoiman lupa-, pätevyys-, kortti- ja muita koulutuksia yrityksille ja yhteisöille.

Lue lisää
tietoa-meista-vaaka.jpg Tietoa meistä

Saamelaisalueen koulutuskeskus (SAKK), pohjoissaameksi Sámi oahpahusguovddáŇ° (SOG), on saamenkäsityöhön, poronhoitoon ja saamen kieliin erikoistunut toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille.

Lue lisää
paakuva-virtuaalikoulu.jpg Virtuaalikoulu

Virtuaalikoulun opinnot ja muut palvelut toteutetaan etänä erilaisissa verkkoympäristöissä.

Lue lisää
Avoimet_ovet.jpg Ajankohtaista

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia

Lue lisää